Sinoćnjim okruglim stolom na temu "Professione reporter" zatvara se u Galeriji Kurija izložba fotografija Darka Lesingera

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.9.2022. 10:09:32
Sinoćnjim okruglim stolom na temu "Professione reporter" zatvara se u Galeriji Kurija izložba fotografija Darka Lesingera

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"Professione reporter" bio je naziv sinoćnjeg okruglog stola održanog u Muzeju Prigorja, a povodom izložbe fotografija Darka Lesingera  Instragram Blow-up.



Ovaj petak, 30. rujna, posljednji je dan izložbe fotografija novinara i negdašnjeg fotoreportera Darka Lesingera, današnje, modernim rječnikom rečeno, fotoinfluencera koji svoje fotografije izlaže javnosti na uvid putem svog instagramskog računa. Ni slučajno ga ne smijemo nazvati umjetničkim fotografom, jer on sam odbija uopće mogućnost postojanja umjetničke fotografije, koja po njemu, ima isključivo dokumentaristički ili dekorativni karakter. 


Uoči zatvaranja izložbe u četvrtak navečer u Muzeju Prigorja održan je okrugli stol o medijima i fotografiji na kojem su sudjelovala eminentna imena iz branše. Tako je uvodno svoje viđenje tematike izrekla redovna profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti dr. sc. Žarka Vujić, te novinari Marko Rakar i Ivica Grčar. 


Autor izložbe Darko Lesinger rekao je da se ustvari radilo o jednom trodijelnom projektu u kojem je prvotno svoje fotografije objavljivao na Instagramu kako bi dobio uvid u reakcije konzumenata na objavljeno. Potom je pojedine objavljene fotografije izložio u Galeriji Kurija pod nazivom Instragram Blow-up, a vrhunac je tematski okrugli stol na kojem se raspravlja o fotografiji i medijima.


Moderator je bio Josip Hrceg, a na kraju svoje su viđenje dali i pojedini posjetitelji događaja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 10:33:23

Create Account