Prof. SŠ Jelkovec Mirjana Malarić održala predavanje na CUC-u 2021

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2021. 12:32:47
Prof. SŠ Jelkovec Mirjana Malarić održala predavanje na CUC-u 2021

Foto: SŠ Jelkovec

Profesorica elektrotehnike u SŠ Jelkovec Mirjana Malarić održala je predavanje na Carnetovoj konferenciji CARNet Users Conference 2021. (CUC) u Šibeniku krajem listopada ove godine, na temu: Mrežni alat Tinkercad. 




Na Carnetovoj svakogodišnjoj konferenciji predavanja nastavnicima održavaju istaknuti školski profesori koji su posebno dobro za učenike pripremili poneku temu i uz odobrenje organizatora iznose tu temu nastavnicima istovjetnih predmeta iz drugih škola, kako bi im olakšali njihova buduća predavanja i skrenuli pozornost na neke, njima možda još i nepoznate detalje u poučavanju nekog segmenta njihovih predmeta.


U predavanju profesorice Malarić posebno je istaknut mrežni alat Tinkercad koji olakšava služenjem s platrofmom Arduino koja je jednostavna i praktična platforma izradu mnoštva projekata iz STEM područja. 


Aplikacija Tinkercad omogućava simulaciju rada uređeja temeljenog na platformi Arduino. Ako imamo ideju, no nismo sigurni kako će uređaj raditi, ili nam nedostaju dijelovi možemo koristiti mrežni simulator za Arduino. 


Tko želi doznati više o ovoj temi može pročitati cjelovitu vijest na mrežnoj stranici Srednje škole Jelkovec.



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account