Srednjoškolci iz Jelkovca ponovo izvrsni na WorldSkills Croatia 2022.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2022. 13:48:06
Srednjoškolci iz Jelkovca ponovo izvrsni na WorldSkills Croatia 2022.

Foto: SŠ Jelkovec

Na državnom natjecanju strukovnih škola u domeni robotike ponovo su briljirali učenici SŠ Jelkovec.




Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je prošli tjedan  na  Zagrebačkom velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće učeničko natjecanje u ovomu dijelu Europe.


Više od 360 najboljih učenika hrvatskih strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika, natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo ili pekarstvo, sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline poput robotike.


Upravo je na području robotike, zanimanju i znanosti već sadašnjosti, a osobito budućnosti, Srednja škola Jelkovec zahvaljujući svojim rezultatima prepoznata kao jedna od najboljih škola u Hrvatskoj u tom segmentu.


Tim za robotiku SŠ Jelkovec činili su učenici 4.b razreda, Josip Čengija i Mark Bilen, a mentor im je bio Marinko Korčanin, dipl.ing. elektrotehnike. Ovaj je put osvojeno drugo mjesto i brončana medalja.


Uz njih i robotiku, na području izrade programskih rješenja natjecao se Karlo Vipel, učenik 4.c razreda,  uz mentora Ivana Ljubičića, nastavnika matematike i računarstva.  Karlo je osvojio vrlo solidno 7. mjesto u natjecanju izrade programskih rješenja.


Čestitke učenicima i njihovim mentorima, kao i svima u školi koja je na velesajmu bila i u ulozi domaćina natjecanja u robotici.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account