U SŠ Jelkovec započeo projekt “DOTS…Development of transversal skills in STEM”

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.1.2020. 13:27:28
U SŠ Jelkovec započeo projekt “DOTS…Development of transversal skills in STEM”

Foto: Logo projekta

Srednja škola Jelkovec uključena je projekt koji se provodi u okviru Erasmus+ programa pod nazivom “DOTS…Development of transversal skills in STEM”. 


Opći cilj projekta je unaprjeđenje transverzalnih vještina (komunikacijske vještine, vođenje, timski rad, prezentacijske vještine i dr.) kako STEM nastavnika, tako i drugih nastavnika i trenera za inovativne pristupe poučavanju. 


CARNET je koordinator projekta, a partneri su škole, fakultet, javne institucije i nevladine udruge koje se bave obrazovanjem.  


Partnerske organizacije su osim Srednje škole Jelkovec, grčka škola Ellinogermaniki Agogi i Sveučilište u Beču. Također, partnerske organizacije u provedbi projekta su i Science View (Grčka), Science Center Netzwerk (Austrija), Tvornica znanosti (Hrvatska), DOREA (Cipar) i ATiT (Belgija).


U CARNET-u je 2. i 3. prosinca 2019. godine, održan početni (kick-off) sastanak predstavljanja i upoznavanja uključenih partnera, a 27. siječnja 2020.  održan je prvi sastanak koordinatora projekta CARNET-a i Srednje škole Jelkovec vezan uz administrativne i financijske aktivnosti vezane uz nadolazeće aktivnosti vezane uz projekt. 


Projekt traje do 2022. godine, a zainteresirani nastavnici razvijene će materijale poput aktivnosti i priručnika moći pronaći na službenoj stranici projekta koja će se objaviti tijekom 2020. godine. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account