AI School Challenge - Srednja škola Jelkovec na drugom mjestu u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.11.2021. 10:34:47
AI School Challenge - Srednja škola Jelkovec na drugom mjestu u Hrvatskoj

Foto: SŠ Jelkovec

Sesvetski srednjoškolci među prvima završili međunarodni Hrvatsko - Finski tečaj o osnovama umjetne inteligencije.Prošle školske godine Srednja škola Jelkovec upustila se u izazov: „AI School Challenge“, te je u toku te godine uspjelo osamdesetak učenika i nastavnika uspješno završiti tečaj Elements of AI. S tim uspjehom škola je osvojila drugo mjesto na tom izazovu, titulu AI škole i dodatne nagrade u obliku majica i najnovijih mikro upravljača.


Prvih 200 učenika koji su završili ovaj tečaj u Hrvatskoj bili su nagrađeni majicama „Elements of AI“ tečaja, a iz naše škole to su učenici: Jurica Vipel, Vedran Butorac, Matija Zonjić, Karlo Vipel, Tomislav Jezdec, Ante Bono Babačić, Karlo Herceg, Josip Blažević, Josip Zažinac, Luka Guja, Matija Mikulić, Fran Laznicki, Arijan Lovrić, Martin Filipov, Andro Pirić, Filip Ladan, Fran Jantol, Ilija Marić, Leonardo Lacić, Marin Teo Jerković, Fran Klarić, Robert Marić, Fran Nilić, Marin Pajc i Marko Novak.


CroAI, Agencija 404, te Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Reaktorom i Sveučilištem u Helsinkiju provode Elements of AI – besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije za koji učenici ustvari ne trebaju znati ništa o višoj matematici ili programiranju.


Cilj je projekta obrazovati što više učenika osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske i prikupiti 20.000 prijava, a to je znači o ovoj temi obrazovati 1% građana Hrvatske. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.7.2024. 9:48:57

Create Account