Dan OŠ Iver ujedno i osmi rođendan proslavljen u novom formatu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2022. 14:58:59
Dan OŠ Iver ujedno i osmi rođendan proslavljen u novom formatu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U potpuno novom, suvremenom i disperziranom načinu, OŠ Iver proslavila je svoj dan ujedno i osmi rođendan škole.



Nije bilo klasične priredbe na kakve smo svi mi navikli kad je u pitanju obilježavanje dana škole, red recitacija, red zbora, govor ravnatelja ili ravnateljice, plesna točka, slavljenje školskog uspjeha... Ovo je izgledalo više, kao da ste došli na velesajam. Jesenski negdašnji Zagrebački velesajam kad je na vanjskim prostorima bila gužva i sve vrvjelo od ljudi. 


Tako je bilo i oko OŠ Iver. Školski zbor otpjevao je državnu, pa školsku himnu i potom je mnoštvo velikih i malih na proslavi krenulo okolo istraživati što je sve od programa ponuđeno. Niti Katarina Rajković, ravnateljica, nije držala govor, samo nam je gotovo samozatajno rekla da potražimo Ankicu Kovač koja je zajedno s Anom Benković glavni organizator i koja će nam sve reći. 


Tražeći ovu agilnu učiteljicu drugog razreda, prolazili smo pokraj mnogih štandova gdje su učitelji predmetne nastave prikazivali teme iz svoje domene, ili jednostavno priredili raznorazne mozgalice i igre za djecu. U sportskoj dvorani prof. Miroslav Klarica doveo je mnoge klubove koji su učenicima predstavljali svoje sportske programe. Tako su se predstavili Hrvački klub Sesvetski Kraljevec, Košarkaški klub Sesvete, Ženski košarkaški klub "Orka" , Rukometni klub ZG-Dubrava, Streličarski klub Sesvete, Triatlon klub Maksimir i Plesni klub Limbo rock


Za one mlađe priređene su na školskom igralištu zabavne sportske igre. Jedni su pak sadili cvijeće u malom cvijetom vrtiću. Bio nam je to pozitivan šok i neizmjerna radost viđenim.


"Slavimo izlazak van, slavimo druženje, slavimo slobodu bez ograničenja kakvih smo imali kroz pandemiju. Učenici imaju priliku družiti se kroz mnoge kreativne radionice, baviti sportom, zabaviti se, te zajedno s roditeljima i mještanima Ivera posjetiti naš prodajni sajam", rekla nam je u dahu Ankica Kovač, glavna organizatorica obilježavanja Dana škole Iver na nov, suvremen i djeci vrlo zabavan način.


Dodala je da su za priredbe kakve su se održavale u ovakvim prigodama, škole, učenici i učitelji uobičajeno pripremali mjesecima, no, još početkom ove godine  nije se znalo što će se i kada sve smjeti, a što neće, tako da pripreme za zajedničku priredbu nisu niti počele. Osim tek kratkih priprema za zajednički ples Jerusalema, kojeg su na kraju cijele manifestacije na igralištu svi plesali, a prvašići pustili u zrak balone


Ovakav potpuno moderan način školske proslave, koliko smo vidjeli, podjednako je oduševio i male i velike, roditelji su uživali isto kao i njihova djeca.


"Cijela ova današnja proslava našeg osmog rođendana provodi se pod nazivom "Pokreni se". Evo, mi smo se pokrenuli, izradili puno toga, okrenuli smo se našim djelima, slavimo dječju kreativnost i slobodu. I učitelji su dali sve od sebe, jer sve što radimo, radimo za tu djecu", nastavila je uzbudljivim glasom Kovač i sama sretna što su svi tako dobro i od srca prihvatili potpuno novi format obilježavanje školskog dana, a koji će možda prihvatiti i druge škole koje imaju sličnu prostornu mogućnost oko škole kao što ima Iver. 


Doduše ne vjerujemo da će baš klasične školske priredbe odmah izumrijeti, jer i u tome ima puno kreativnosti i umjetnosti, puno rada i školskog nauka, no ovo je za promjenu bio pravi melem za oči i dušu. Novi je format, vjerujemo, ispunio sva očekivanja.


...i da, palačinke su bile izvrsne!


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account