Drama u sesvetskoj gimnaziji! Ušli su unutra, a kad tamo Kaos!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2022. 17:59:27
Drama u sesvetskoj gimnaziji! Ušli su unutra, a kad tamo Kaos!

Foto: Gimnazija Sesvete

Bilo im je dosta svega, ušli su u zgradu gimnazije gdje je bio Kaos - Kazališna družina Gimnazije Sesvete i prijavili se na radionicu drame. Dobrodošli su svi bez obzira na godine, zato dođite i vi.



Gimnazija Sesvete u svom novom projektu nudi jednodnevnu (jednovečernju) besplatnu radionicu drame za sve odrasle građane Sesveta.


“Što je život bez drame?!”

Ako vam je dosta svega i želite malo vremena za sebe u kojem ćete se nasmijati, razvedriti, oraspoložiti, pobjeći od računala, mobitela, exelica, perilice i glačanja rublja, štrebanja za rujanske rokove, kuhanja ručka, večere, pospremanja i ostalih svakodnevnih obaveza, a pri tome ste ljubitelj dobre zabave…imamo rješenje za vas, kazuje nam prof. Željka Župan Vuksan. 


Kazališna družina Kaos Gimnazije Sesvete otvara svoja vrata i poziva sve ljubitelje drame koji su 18+ na cjelovečernje dramsko druženje, odnosno radionicu procesne drame Dosta mi je svega! 


Zato…prijateljicu/prijatelja pod ruku i dođite! Zavirite u naše školsko kazalište i igrajte (se) s nama 1.rujna 2022. od 19 sati jer…frankly, my dear, što je život bez drame! 


Svi će polaznici, uz hrpu smijeha, dobiti i potvrdu o sudjelovanju! Broj mjesta je ograničen! 

Prijave isključivo preko ove poveznice:


"Zamislili smo da Gimnazija otvori vrata i odraslima, studentima, mladima…svima koji bi možda htjeli okušati se u dramskom izričaju, ali i kolegama koji vode ili tek kreću s vođenjem dramske družine da vlastitim iskustvom svjedoče o dobrobiti dramskog odgoja. Radionica je zabavnog kraktera, obećajemo puno smijeha i druženje za pamćenje", govori nam nastavnica hrvatskog jezika, prof. Župan Vuksan, koja je prva u Hrvatskoj uvela u standardni gimnazijski program dramski odgoj, a koja će ujedno biti i voditeljica radionice.


Željka Župan Vuksan  profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti, te sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. 

Zaposlena u Gimnaziji Sesvete kao nastavnica  hrvatskoga jezika te suradnica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu na kolegiju Lutkarstvo i scenska kultura. Voditeljica dramskih radionica i edukacija, suautorica Prijedloga kurikuluma Dramskog odgoja, članica predsjedništva Hrvatskoga centra za dramski odgoj.  


Rođena Zadranka koja svemu pristupa mediteranski strasno, ali kao dramska pedagoginja srce ostavlja na daskama koje život znače. Mnogi Sesvećani su bili njezini đaci, a zacijelo će neki od njih željeti se podsjetiti kako je to bilo učiti od ove poznate sesvetske učiteljice. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account