DV Sesvete prvi u svijetu nagrađen na ovogodišnjoj INOVA-MLADI 2024 za projekt "STEAM kofer: Leptir u svijetu STEAM-a"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2024. 10:58:27
 DV Sesvete prvi u svijetu nagrađen na ovogodišnjoj INOVA-MLADI 2024 za projekt "STEAM kofer: Leptir u svijetu STEAM-a"

Foto: DV Sesvete

Osvojeno je zlato i posebna nagradu  -prekrasan pehar koji je po prvi put dodijelila predsjednica ocjenjivačkog suda. Važno je napomenuti da je DV Sesvete prvi vrtić koji je ikada sudjelovao na ovoj manifestaciji u svijetu, a zlato im je osiguralo mogućnost ponovnog sudjelovanja na svjetskoj izložbi inovacija INOVA BUDI UZOR koja će biti održana u listopadu  ove godine.
Djeca odgojne skupine „Leptirići“ iz DV Sesvete s integriranim englesko-glazbenim  programom aktivno su već drugu godinu sudjelovala na izložbi inovacija  Inova - mladi 2024. koju organizira Savez inovatora Grada Zagreba, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Udruga inovatora FSB-a i zagrebačkih udruga mladih inovatora. 


Ove godine djeca su u godini pred školu, dio smo STEAM tima  kojim kod djece potičemo razvoj predznanstvenih kompetencija. Tijekom godine proveli smo 3 STEAM projekta ( Jabuka, Jesenski list i Pahulja u svijetu STEAM-a) kojima smo djecu pripremali za zadnji i najvažniji na kojemu se i temelji naša inovacija -Leptir u svijetu STEAM - a. Leptira smo proveli kroz svih 5 steam područja, a to su : znanost   ( biologija, kemija i fizika), tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika. Naša inovacija je smještena u kofer, a radi se o modelima i uradcima koji su nastali tijekom naših istraživanja leptira. Ovaj inovativni sklop je osmišljen kako bi promovirao STEAM u radu s djecom predškolske dobi. 


10.svibnja predstavili smo svoju inovaciju ocjenjivačkom  sudu. Djeca su vrlo hrabro i kompetentno predstavila  elemente iz našeg sklopa koji je poprilično složen i zahtjevan. 24.svibnja održana je svečana dodjela odličja tijekom koje smo osvojili zlato i posebnu nagradu  -prekrasan pehar koji je po prvi put dodijeljen od strane predsjednice ocjenjivačkog suda. Važno je napomenuti da smo prvi vrtić koji je ikada sudjelovao na ovoj manifestaciji u svijetu, a zlato nam je osiguralo mogućnost ponovnog sudjelovanja na svjetskoj izložbi inovacija INOVA BUDI UZOR koja će se održati u listopadu 2024.godine.


Našu inovaciju u obliku e-knjige pogledajte ovdje 

Odgojna skupina „Leptirići“, DV Sesvete

Martina Polanec, odgojitelj

Leona Nekret-Katić, odgojitelj mentor


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2024. 13:45:49

Create Account