Maturanti Učilišta Sesvete - kuhari, konobari i hotelijeri za maturalni rad priredili gozbu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2023. 13:57:09
Maturanti Učilišta Sesvete - kuhari, konobari i hotelijeri za maturalni rad priredili gozbu

Foto: Učilište Sesvete

U Učilištu Sesvete srednjoškolsko obrazovanje za kuhara, konobara ili hotelijera završilo je desetak polaznika koji su u petak popodne u sklopu završne vježbe  predstavili stečena znanja i vještine spravivši pravu gozbu! 



Učilište Sesvete bilo je u petak domaćin završne vježbe iz kuharstva za polaznike prekvalifikacije za kuhara, konobara i hotelijersko turističkog komercijalista. Gosti su bili članovi Diletantskog kazališta Pentravci, a sve su pozdravili profesor kuharstva Pavao Bator, profesor ugostiteljskog posluživanja Ivica Đukić i ravnateljica Učilišta Ana Bubalo Tikvan.


Profesor Bator i profesor Đukić  bili su iznimno zahvalni svojim polaznicima  na pokazanoj ogromnoj predanosti i trudu tijekom obrazovanja. Kako bi nagradili njihovu izvanrednu radnu etiku, profesori su ih posebno pohvalili za pažnju koju su pružali te što su uvijek bili spremni slijediti smjernice predavača. Profesor Đukić je napomenuo kako je Učilište odlučilo mladim generacijama pružiti obrazovne prilike koje su prikladne današnjim izazovima i trendovima. Tako je ove školske godine s radom krenula Privatna osnovna škola Linea, koja je postala ponosni kandidat za provedbu prestižnog međunarodnog IB (The International Baccalaureate) programa obrazovanja. 


Ravnateljica Učilišta Ana Bubalo Tikvan izrazila je zadovoljstvo viđenim, te zahvalila svim okupljenima za dolazak na proslavu  uspjeha polaznika. Zahvalila je profesorima na stručnoj podršci i trudu  koji su uložili u prenošenje svojih znanja polaznicima, ali i gostima iz Diletantskog kazališta Pentravci i Tiskare Gradus iz Sesveta koja je financirala ovo druženje. 


Polaznici su imali priliku pripremiti jela iz različitih kuhinja, od španjolske do francuske pa čak i nekoliko jela inspiriranih ukrajinskom gastronomijom zbog prisutnosti polaznika iz Ukrajine. Cijele godine su naporno radili, a danas su nadmašili očekivanja pokazavši da mogu uspješno odraditi catering za veći broj ljudi. Svi prisutni su uživali u izvrsnoj hrani te su se družili u ugodnoj atmosferi. Ovo je polaznicima bilo sjajno iskustvo, ali i gostima koji su imali prilike uživati u raznim delicijama.


Ovakvi programi su iznimno važni jer omogućavaju ljudima steći nova znanja i vještine koje mogu primijeniti u svom budućem radu i životu. 

"Nadamo se da će polaznici moći iskoristiti svoja nova znanja u budućnosti te im želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu", zaključila je Bubalo Tikvan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.5.2022. 13:01:50

Create Account