Odlazak u mirovinu: Slavko Ivanković, ravnatelj Gimnazije Sesvete od njenog osnutka prije 30 godina do danas

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.8.2021. 16:26:43
Odlazak u mirovinu: Slavko Ivanković, ravnatelj Gimnazije Sesvete od njenog osnutka prije 30 godina do danas

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Do sada jedini ravnatelj Gimnazije Sesvete od njenog osnutka 1990. do danas, Slavko Ivanković u video razgovoru za portal Sesvete danas iznosi svoje poglede na proteklih 30 godina djelovanja vjerojatno najuglednije sesvetske institucije.



Kao mladi profesor fizike u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi u kojoj je vrlo dinamično i aktivno izvodio nastavu, te  u obrazovnim zagrebačkim krugovima bio prepoznat kao vrlo talentiran i radišan nastavnik, dobio je tijekom početka projekta izgradnje tadašnje Srednje škole Sesvete ponudu za mjesto direktora škole, odnosno kako se danas kaže, ravnatelja, koju je u početku gotovo odbio. Srećom po Sesvete, nagovorili su ga. 


Slavko Ivanković jedini dosadašnji ravnatelj prvo Srednje škole Sesvete, pa potom nakon što se u Jelkovcu otvorila srednja tehnička škola i odvajanja u nju strukovnih zanimanja Gimnazije Sesvete, s krajem ovog kolovoza i službenim završetkom nastave u školskoj godini 2020/2021. odlazi u mirovinu. 


Razgovor nismo vodili u smislu pukog nabrajanja činjenica, brojki i slova, te statistike o djelovanju gimnazije, nastavnika i učenika kroz njenu tridesetogodišnju povijest, nego smo htjeli čuti ravnateljeve dojmove, osjećaje i mišljenja kroz taj vremenski prostor.


Obzirom na duljinu razgovora, puno smo toga morali skratiti, no, nadajmo se da smo bit i suštinu uspjeli zadržati. 


U video zapisu ispod članka pogledajte i poslušajte čovjeka koji je od osnutka do danas vodio, kako mnogi kažu, najugledniju i Sesvećanima najdražu njihovu instituciju. Slavka Ivankovića kojeg će 31. kolovoza njegov kolektiv ispratiti u više nego zasluženu mirovinu.


Video: Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account