Održan Klik u Gimnaziji Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2019. 12:32:59
Održan Klik u Gimnaziji Sesvete

Foto: Gimnazija Sesvete

HAK i AK Sesvete održali su u Gimnaziji Sesvete edukativno predavanje iz projekta Klik.Preventivno-edukativni program „KLIK- navika odgovornog ponašanja“ je projekt HAK-a koji na području cijele Hrvatske u suradnji s mjesnim auto klubovima provodi u srednjim školama u cilju stjecanja navike vezivanja pojasa u osobnim vozilima, bez obzira na kojoj poziciji u vozilu sjedili. 


U četvrtak je u Gimnaziji Sesvete HAK u suradnji s AK Sesvete održao edukativno predavanje te praktični rad na simulatorima. Predavač je bio Krešimir Viduka, stručnjak HAK-a iz područja sigurnosti vozila i putnika, a na prostoru ispred zgrade gimnazije bila su postavljena dva simulatora, simulator sudara i simulator prevrtanja vozila. 


Učenici i poneki profesori iskušali su kako izgleda sudar pri brzini od 18 km/h, što je naravno vrlo mala brzina i neškodljiva za ljudsko tijelo, međutim daje zornu sliku kako bi bilo je dvostruko većoj brzini, kakve sile tada djeluju, a da ne govorimo o stvarnim događajima prilikom udara u realnim situacijama.


U simulatoru prevrtanja nazočni edukaciji mogli su doživjeti što se događa kad se vozilo isprevrće. Naravno u simulatoru također na ljudsko tijelo djeluju male sile kako ne bi bilo ozljeđivanja, a oni koji su prošli takvo iskustvo zacijelo ne bi poželjeli doživjeti ga u realnoj situaciji. Vezane vijesti
Ažurirano: 22.2.2023. 14:45:58

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account