Počeli predupisi u privatnoj sesvetskoj osnovnoj školi "Linea"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2021. 13:31:04
Počeli predupisi u privatnoj sesvetskoj osnovnoj školi  "Linea"

Foto: POŠ Linea

Iako su prošle godine osnivači prve privatne osnovne škole u Sesvetama ishodili sve potrebne dozvole za rad, ove godine se nadaju vidjeti prvu generaciju prvašića u svojim klupama.



 Škola je smještena u prostoru Učilišta Sesvete u Trakošćanskoj ulici gdje djeluje i ustanova za obrazovanje odraslih.  Sesvete su tako uz svoje javne osnovne škole, gimnaziju i  srednju tehničku školu dobile i privatnu osnovnu školu za koju će, s obzirom na činjenicu da je, kako tvrde u Linei, sve više roditelja nezadovoljno sporim i često kompliciranim državnim školstvom, zasigurno, vladati dovoljno veliko zanimanje.


"Nakon 10 godina iskustva u srednjoškolskom i obrazovanju odraslih odlučili smo da je vrijeme pokrenuti osnovnu školu kako bismo i najmlađima pružili kvalitetno obrazovanje uz korištenje interaktivnih metoda koje potiču razvoj vještina. Privatna osnovna škola ˝Linea˝ moderno je opremljena škola te je prilagođena današnjim potrebama učenika s težnjom pobuđivanja zanimanja i motivacije. Cilj nam je poticati razvoj svakog učenika te prepoznati njihove potencijale i pomoći im u njihovom razvijanju. Odabrati pravu školu za dijete izuzetno je bitno jer tamo će, na kraju, provesti osam godina svoga života i steći obrazovanje i vještine ključne za budućnost.  ", rekla nam je ravnateljica škole Ana Bubalo Tikvan


Školski prostor je u potpunosti prilagođen djeci, a obuhvaća veliku moderno opremljenu učionicu te dvorište i vrt kao svojevrsni nastavak učionice. ˝Znanstveno je dokazano da djeca više nauče kroz igru nego u frontalnom radu pa je tako koncipirana naša nastava.˝ -nastavlja ravnateljica. ˝Radni stolovi u učionicu posloženi su u krug, a kada  učenicima padne koncentracija prebacuju se u ˝dnevni boravak˝ gdje uče i na podu, kroz igru, putem tableta, iz knjiga.˝


Posebnost škole su razredni odjeli koji broje maksimalno 12 učenika što jamči individualni pristup učenju i radu. Škola će slijediti kurikulum te nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, ali koristeći drugačiji pristup obradi nastavnog sadržaja. ˝Cilj nam je u radu iskoristit najbolje što nudi tradicionalno obrazovanje te povezati i upotpuniti rad najboljim metodama iz alternativnih pedagogija kao što su na primjer waldorfska ili montessori pedagogija.˝- dodaje ravnateljica.


Nastava je cjelodnevna, od 8:00 kada se đaci okupljaju u učionici, sve do 16:00 kada napuštaju školu. ˝U prijepodnevnim satima će se održavati nastava, a poslijepodne je rezervirano za kreativni odmor i rješavanje zadaća. Iako se domaće zadaće neće pisati s roditeljima to ne znači da će oni biti uskraćeni za informacije o napretku svoje djece. Učiteljica će krajem svakog tjedna roditeljima slati izvješća o  napretku đaka, kako bi dobili uvid u svladano gradivo ili bili obavješteni o eventualnim poteškoćama.˝


Uz nastavni dio učenici imaju i socio-emocionalnu podršku  našeg stručnog tima,  a kako je riječ o malim razrednim odjeljenjima, stručnjaci se svakodnevno mogu posvetiti svakom učeniku individualno. Pomoći će učenicima spoznati svoje jake strane; poboljšati i unaprijediti pozitivno funkcioniranje djece u grupi odnosno razrednom odjeljenju te kreirati stabilno, sigurno i poticajno okruženja potrebno za zdrav i skladan razvoj djece.


Cijena školske godine iznosi 30.000 kn, a za vrijeme trajanja predupisa moguće je ostvariti popust od 10%, školarinu je moguće platiti na rate. Školarina obuhvaća nastavu i boravak djeteta u školi od 8:00 do 16:00; jutarnji napitak, ručak, socio-emocionalnu podršku, pojačano učenje engleskog jezika i pojačani sportski program.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 16:11:23

Create Account