Sesvetski obrtnici pozivaju osmaše na upis u obrtnička zanimanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.5.2021. 12:35:43
Sesvetski obrtnici pozivaju osmaše na upis u obrtnička zanimanja

Foto: Fb Postani majstor

Udruženje obrtnika Sesvete ove se godine snažnije zauzelo za promoviranje orbtničkih zanata i obrtništva uopće, te učenike završnih razreda osnovnih škola poziva na upis za obrtnička zanimanja.




Odabir srednje škole jedna je od najvažnijih odluka u životu mladog čovjeka i njegove obitelji. Zato je važno odabrati ono zanimanje koje učenik voljeti, za koje ima sposobnost ili talenta, koje mu je zanimljivo koje će  ga ispunjavati i omogućiti  samostalnost i materijalnu sigurnost.


„Obrazovanje za strukovno-obrtničko zanimanje osigurava mladoj osobi rani ulazak u svijet rada, upoznavanje pravila poslovanja obrta i stjecanje znanja koja već u prvoj godini može primijeniti u praksi”, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak dodajući da učenici koji završe obrtnička zanimanja imat će u svojoj struci zajamčen posao,  radne snage u obrtničkom sektoru već danas jako nedostaje. 


Licenciranje radionica za izvođenje praktične nastave provodi Obrtnička komora Zagreb. Osim toga provodi i Majstorske ispite, te pruža savjetodavne usluge roditeljima i učenicima u odabiru zanimanja.


Kao pomoć osmašima donosimo link na brošuru Upoznaj struku, živi od svojih ruku, sa svim informacijama za srednje obrtničke škole na području grada Zagreba ovdje.


 Dragi osmaš, saznaj kako izgleda školovanje za obrtnička zanimanja, pojedinosti o svakom zanimanju, koja su to deficitarna zanimanja i zašto izabrati upis u neko od obrtničkih zanimanja...

 Sve to možeš vidjeti na facebook stranici: Želim biti majstor  


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2023. 17:29:27

Create Account