U okviru Empowering Teachers, Engaging Student projekta kao nastavak Erasmus + projekta iz OŠ Iver posjetili Rumunjsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2024. 12:30:44
U okviru Empowering Teachers, Engaging Student projekta kao nastavak Erasmus + projekta iz OŠ Iver posjetili Rumunjsku

Foto: OŠ Iver

Predstavnice OŠ Iver u sklopu projekta posjetile su školu u Rumunjskoj, Centrul scolar de educatie incluziva Orizont koju polaze učenici s teškoćama te je sav rad prilagođen mogućnostima učenika.Nastavak Erasmus + projekta Inclusive education: Empowering Teachers, Engaging Students u OŠ Iver obilježen je drugom mobilnošću u rumunjskom gradu Oradea. Ravnateljica Katrina Rajković i koordinatorica projekat Vlatka Sabolović posjetile su Centrul scolar de educatie incluziva Orizont u kojemu su pratile nastavu. Učiteljica Adina Caradan, koja je rumunjska koordinatorica projektora, učinila je boravak u Oradei prekrasnim iskustvom. Učenici i djelatnici napravili su srdačnu dobrodošlicu, upoznali ih sa svojom zemljom, običajima i tradicijom. 


U školi su sudionici projekta pratili nastavu iz više predmeta (Prirode, Biologije, Engleskog jezika, Likovne kulture, Vjeronauka) i razredne nastave. U tu školu idu učenici s teškoćama te je sav rad prilagođen mogućnostima učenika. Na svim premetima razvijaju se motoričke sposobnosti učenika, a razredi su kombinirani i organizirani kao manje skupine učenika pa su i prostorije u kojima rade, tj. u kojima se odvija nastava, manje. 

Uz praćenje rada i nastave, bilo je vremena i za obilazak grada koji je jako lijepo uređen, vrlo čist i s puno atrakcija. 

Boravak naših sudionica projekta bilo je izuzetno važno iskustvo za njih same kao i za učitelje škole Iver kojima su prenijeli svoja iskustva. 


Članak pripremila: Monika Gregurić prof.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.5.2024. 22:22:29

Create Account