U OŠ Luka obilježeni Dani kruha

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2019. 23:07:23
U OŠ Luka obilježeni Dani kruha

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u odgojno - obrazovnim ustanovama u cijeloj Hrvatskoj, pa je tim povodom ovog četvrtka svečanost održana i u OŠ Luka.


U predvorju OŠ Luka, velikom školskom prostoru koji je ovog puta bio  pomalo i tijesan, popunjen učenicima i pojedinim roditeljima, bilo je na klupama izloženo mnoštvo pekarski proizvoda, od raznoraznih kiflica, klipića, pogačica i kolača, do kruha svih vrsta i veličina, pletenica i pogača u raznim oblicima. Sve su to pripremili vrijedni učenici dio njih sami mijeseći tijesto na školskim klupama da bi im potom vrijedne školske kuharice ispekle njihovih ruku djelo. Pomogle su i mnoge mame, pa i bake, tako da je pekarskih proizvoda bilo za cijelu Luku.


Dakako, obilježavao se Dan kruha, u sklopu svehrvatske školske smotre Dani kruha  dani zahvalnosti za plodove zemlje.


Uz kraću prigodnu priredbu, nakon uvoda ravnateljice Marine Sabolović, učenike je pozdravio sesvetski župnik preč. Mario Migles koji je prije kratke molitve učenicima uputio tople riječi vezane u blagdan kruha i blagovanje općenito. "Dok ćete danas blagovati sve ovo što su ispekli vaši vrijedni roditelji, sjetite se da na svijetu ima i gladne djece", rekao je župnik blagoslivljajući pripremljene pekarske delicije, te potom zajedno sa svim učenicima izmolivši Oče naš, da bi na kraju i sam zapjevao sa školskim zborom.


Smotru Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje osmislila je i pokrenula Udruga Lijepa naša koja je i organizator cjelokupne smotre. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.10.2023. 12:44:48

Create Account