Završna radionica DOTS projekta održana u Srednjoj školi Jelkovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.9.2022. 12:58:56
Završna radionica DOTS projekta održana u Srednjoj školi Jelkovec

Foto: SŠ Jelkovec/Dražen Horvatić

Srednja škola Jelkovec bila je ovog utorka mjesto događanja DOTS projekta.


 


Srednje škole Jelkovec bila je proteklog utorka, 30. kolovoza domaćin završnog događanja u okviru projekta DOTS (Development of transversal skills in STEM) kojeg već 3 godine provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s partnerima iz Hrvatske, Srednjom školom Jelkovec i Tvornicom Znanosti, te ostalim partnerima iz četiri države (Austrija, Belgija, Cipar i Grčka). 


Događanju su prisustvovali nastavnici i ravnatelji iz različitih škola koji su kroz različite aktivnosti i primjere mogli iz prve ruke vidjeti kako mogu kroz poučavanje STEM područja razvijati transverzalne vještine kod svojih učenika, te na koji način u svom svakodnevnom radu mogu koristiti materijale nastale u okviru projekta. Kroz navedeno događanje predstavljene su projektne aktivnosti, te materijali, alati i smjernice izrađenih u sklopu projekta i sada dostupnih svim nastavnicima koji žele saznati kako i na koji način kroz poučavanje STEM područja razvijati transverzalne vještine kod svojih učenika.


 

Projekt “DOTS…Development of transversal skills in STEM” provodi se u okviru Erasmus+ programa u razdoblju od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2022. godine. Cilj je projekta razvijati nastavničke kompetencije za poticanje transverzalnih vještina kod učenika kao što su komunikacijske vještine, vođenje, timski rad, prezentacijske vještine i druge.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 12:30:54

Create Account