Željka Župan Vuksan profesorica Gimnazije Sesvete nagrađena nagradom Ivan Filipović

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.2.2023. 14:45:58
Željka Župan Vuksan profesorica Gimnazije Sesvete nagrađena nagradom Ivan Filipović

Foto: Gimnazija Sesvete

Sukladno regulativi Ministarstva znanosti i obrazovanja ukupno su dodijeljene dvije nagrade za životno djelo i petnaest godišnjih nagrada za 2021. godinu. 



Hrvatski sabor osnovao je prošle godine Odbor za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ kojom se za izuzetne doprinose u hrvatskom obrazovanju dodjeljuju nagrade za životno djelo i godišnje nagrade. 


Godišnje nagrade dodjeljuju se u kategorijama predškolski odgoj, osnovnoškolsko obrazovanje, srednjoškolsko obrazovanje i za područje visokog školstva, te znanstvenog i stručnog rada. Uz dodijeljene dvije nagrade za životno djelo, u svim je navedenim kategorijama dodijeljeno ukupno 15 nagrada, od kojih pet u području srednjoškolskog obrazovanja, a među njima nagrađena je profesorica Željka Župan Vuksan, nastavnica hrvatskoga jezika  Gimnazije Sesvete. 


Nagradu joj je uručila predsjednica odbora izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, dok joj je ministar Radovan Fuchs uručio buket cvijeća. 


Ovo izuzetno visoko državno priznanje dolazi u prave ruke osobi koja je predala svoje golemo znanje mnogim generacijama sesvetske gimnazije, koja je i nadalje puna entuzijazma i energije, te jedna od osoba pokretača mnogih akcija i programa od građana najpoštovanije sesvetske institucije, Gimnazije Sesvete.


Čestitamo profesorici Župan Vuksan o čijem radu je sesvetska društvena zajednica itekako dobro upoznata. 


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 12.3.2024. 12:57:24

Create Account