Lovrić: U ponedjeljak, dan nakon Majčinog dana, započeli upisi u vrtiće, ali ponovno više od 4000 mališana neće biti upisano.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.5.2024. 9:05:30
Lovrić: U ponedjeljak, dan nakon Majčinog dana, započeli upisi u vrtiće, ali ponovno više od 4000 mališana neće biti upisano.

Foto: Plavi Grad

Povodom Majčinog dana, stranka Plavi grad i njezin predsjednik Ivica Lovrić dijelili su građanima na Bundeku, a posebice majkama, licitarska srca. Tom prilikom Ivica Lovrić je ukazao i na brojne probleme s kojima se svakodnevno susreću zagrebačke majke.


Majčin dan je poseban dan u godini kada se slavi majčinstvo. Iako Majčin dan nije državni praznik, budući da se obilježava uvijek nedjeljom, za većinu stanovništva to je neradni dan, osim za one koji rade u djelatnostima koje inače rade nedjeljom.


Svake godine slavimo ga druge nedjelje u svibnju. Ovo je bila prilika da stranka Plavi grad zajedno s građanima proslavi Majčin dan, ali i da ukaže na trenutno loš položaj majki u Zagrebu.


Predsjednik stranke, Ivica Lovrić, čestitao je svim majkama Majčin dan, ali je i upozorio na loš status majki u Zagrebu. Posebno je ukazao na situaciju tisuća zagrebačkih majki koje su se nakon ukidanja mjere 'roditelj odgojitelj' našle u nezavidnoj socijalnoj i financijskoj situaciji. Također, Lovrić je podsjetio na činjenicu da je u prošloj pedagoškoj godini više od 4000 zagrebačkih obitelji nije imalo mogućnost smjestiti svoju djecu u jedan od zagrebačkih vrtića. Tom pri2likom je rekao i kako u ponedjeljak, dan nakon Majčinog dana, započinje upis djece u zagrebačke vrtiće i kako možemo ponovno očekivati da između 4000 i 5000 zagrebačke djece neće imati priliku biti upisano. Ponovio je i kako zagrebačke majke od početka ove godine ne primaju ni inkluzivni dodatak, koji im je također ukinut odlukom gradskih vlasti. 


Na kraju je poručio svim zagrebačkim majkama koje su se našle na udaru zbog ukinutih mjera i prava koja su do nedavno uživale, da izdrže jer će uskoro doći bolji dani.Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2024. 18:12:10

Create Account