Posavljaci sinoć u Sesvetskom Kraljevcu dali podršku Filipoviću

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.5.2021. 12:24:10
Posavljaci sinoć u Sesvetskom Kraljevcu dali podršku Filipoviću

Foto: Sesvete danas

Predstavnici udruga Bosanske Posavine i Srednje Bosne, pružili su jedinstvenu i snažnu podršku kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zagreba Davoru Filipoviću i Mislavu Hermanu nositelju liste za Gradsku skupštinu.



Deset zavičajnih udruga građana Bosanske Posavine, a koje djeluju na prostoru Hrvatske potpisalo je u ponedjeljak navečer u Sesvetskom Kraljevcu podršku gradonačelničkom kandidatu Davoru Filipoviću. Tom je skupu uz samog kandidata nazočio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a MIslav Herman, njegov zamjenik Mario Župan i drugi.


"Posavljaci desetljećima vrijedno doprinose brojnim aspektima zagrebačkog života – poduzetništvu gospodarstvu te nadasve očuvanju posavske kulturne baštine, običaja, folklora i hrvatsko bosanske tradicije – i kao takvi prepoznali su u zagrebačkom HDZ-u i njegovim kandidatima najbolje što Zagrebu sada treba jer je bitno", izjavio je na skupu predsjednik G.O. HDZ-a Zagreba Mislav Herman. 


"Izbori u nedjelju, 16.svibnja su povijesni i ključni, datum na koji se određujemo za zadržavanje i očuvanje našeg hrvatskog identiteta, vjere, temeljnih demokršćanskih vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata", izjavio je na druženju s Posavljacima kandidat za gradonačelnika Davor Filipović.


Druženju s predstavnicima bosansko posavskih udruga nazočio je i predsjednik najvećeg Sindikata ZET-a Grada Zagreba, Ante Jelić – koji je isto tako u Davoru Filipoviću i HDZ-ovim zastupnicima u Gradskoj skupštini dobio sigurnog socijalnog partnera, koji će štititi i očuvati svako radno mjestu u Gradu te razvijati kulturu izvrsnosti.


Popis Udruga Bosanske Posavine i Srednje Bosne koje su dale potporu Filipoviću:

Udruga Hrvata BiH „Rodna Gruda“ Dugo Selo

KUD Bijelo Brdo Zagreb

KUD „Bosna Srebrena“ Zagreb

Udruga „Bosanska Posavina“ Zagreb

Udruga Bosanskih Posavljaka „Izvorni običaji“ Zagreb

KUD „Žepče – Zagreb“

Posavski i Zavičajni klub „Derventsko kolo“ Zagreb

KUD Bijelo Brdo Posavljak Zagreb

Udruga CER, Zagreb

Udruga povratnika Bukovec

Zavičajna Udruga Usorskog kraja


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:24:13

Create Account