Rasip zagrebačkog Domovinskog pokreta, iz stranke istupilo čak 16 predsjednika ogranaka i vijećnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.8.2022. 12:22:22
Rasip zagrebačkog Domovinskog pokreta, iz stranke istupilo čak 16 predsjednika ogranaka i vijećnika

Foto: Privatna fotografija Zorica Gregurić

Tražili su transparentnost najviših državnih tijela i dužnosnika, a sami nisu u stanju biti niti transparentni niti demokratski, tvrdi Zorica Gregurić.




Dosadašnja predsjednica Domovinskog pokreta za Gradsku četvrt Sesvete i vijećnica u VGČ Sesvete Zorica Gregurić, obavijestila nas je o njenom istupanju iz te stranke zajedno s petnaest kolega, predsjednika ogranaka po gradskim četvrtima i vijećnicima u gradskim četvrtima.  O toj su odluci koja je stupila na snagu 30. srpnja javnosti poslali priopćenje pod naslovom - Vi niste Domovinski pokret, vi ste Domovinski zastoj, koje prenosio u cijelosti:


Čak 11 bivših predsjednika/povjerenika ogranaka gradske podružnice Zagreb napušta Domovinski pokret zbog lažnih obećanja i nemarnog vođenja stranke.

Okupili smo se kako bismo obavijestili javnost o istupanju iz Domovinskog pokreta, nas bivših predsjednika ogranaka Domovinskog pokreta u Gradskim četvrtima u Gradu Zagrebu i vijećnika u Gradskim četvrtima Sesvete, Stenjevec, Podsljeme, Brezovica, Podsused-Vrapče, Novi Zagreb zapad, Novi Zagreb Istok, Trešnjevka sjever, Peščenica Žitnjak.

Posljednji, ali ne i jedini razlog ovog našeg istupa jest apsolutni nedostatak unutarstranačke demokracije i kršenja temeljnih dokumenata stranke. Naime, svi mi koji smo se usprotivili lošem vođenju podružnice Grada Zagreba odmah nakon raspuštanja stranačkih struktura, suspenzijama smo bili onemogućeni kandidirati se na nedavno održanim unutarstranačkim izborima. Lošim načinom vođenja stranke, zloupotrebom statutarnih odredbi za osobne probitke, ignoriranjem mišljenja članstva, izbjegavanjem otvorenih razgovora, vodstvo stranke je pokazalo kako su im unutarstranački demokratski procesi strani. Pokazali su da nisu u stanju poštovati jedan statut i tri pravilnika koji su sami netom prije usvojili. 

Podsjetit ćemo kako su čelnici Domovinskog pokreta članstvo privlačili ponavljanjem obećanja kako će vratiti Hrvatsku narodu time što će ojačati dva alata neposredne vlasti naroda (referendum i izborni zakon). Budući da se to nije dogodilo, niti se išta u tom pravcu radi, osim isprazne kritike, moglo bi se zaključiti da su time obmanuli narod. 

Od tih ljudi ne možemo očekivati da urede pošten i pravedan izborni sustav ako nisu u stanju organizirati ni poštene i pravedne izbore unutar svoje stranke. 

Iako mi ovime upoznajemo javnost o istupanju iz Domovinskog pokreta, ne mislimo prestati s političkim djelovanjem na korist Hrvatske države i Hrvatskoga naroda. 

Uvjereni smo da postoji bolji put od autocenzure misli, govora i djela, nereda u organizaciji, loših kadrovskih odabira, odstupanja od programa i prvih obećanja na kojima je prikupljeno povjerenje  članova.

Zorica Gregurić

Drago Boras

Ivica Kovačić

Želimir Golić

Tomislav Maurović

Domagoj Stjepan Krnjak

Željko Stilinović

Jasenko Kosorčić

Mažda Hdagha

Alen Ozimec

Dražen Drenčević

Ivica Kaurinović

Goran Horvat

Vedran Senjak

Franjo Redžić

Tomislav Kasalo


Kako nam je Gregurić kazala, nastavlja raditi u VGČ Sesvete kao nezavisna vijećnica, te se boriti za veću vidljivost naše gradske četvrti u gradskoj vlasti, jer, prema njenim riječima, zagrebačka vlast potpuno je indiferentna prema Sesvetama i nije ih briga za ovdašnje probleme. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.12.2021. 13:43:24

Create Account