Sesvetski MOST otvorenim pismom poziva sesvetske vijećnike na suradnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.7.2021. 17:15:00
Sesvetski MOST otvorenim pismom poziva sesvetske vijećnike na suradnju

Foto: MOST

Sesvetska organizacija MOST-a uputila je otvoreno pismo svim novoizabranim vijećnicima Vijeća Gradske četvrti Sesvete kojim poziva na suradnju.




Otvoreno pismo sesvetske organizacije MOST-a prenosimo u cijelosti bez ikakvih intervencija:



Poštovani članovi Vijeća Gradske četvrti Sesvete,


obraćamo vam se vezano uz zaprimljenu informaciju da je 7. srpnja 2021. godine zakazana konstituirajuća sjednica Vijeća Gradske četvrti Sesvete (Vijeće) te u nastavku iznosimo svoj stav i viđenje situacije.


Posljednja, 48. sjednica prošlog saziva Vijeća, održana je 7. travnja 2021. godine te Gradska četvrt Sesvete (GČ) funkcionira u „hladnom pogonu“ već 3 mjeseca što zbog raspuštanja radi novih izbora, a što zbog neuspjele prve konstituirajuće sjednice prije nepunih mjesec dana.  Rad Vijeća krasi odvažnost i odgovornost te treba istaknuti da je za dobrobit stanovnika Sesveta važno da se Vijeće što prije konstituira, krene s radom i rješavanjem nagomilanih problema na području Sesveta.


Koliko ozbiljno i odgovorno želimo raditi pokazali smo na prošloj, nažalost, u smislu konstituiranja neuspjeloj, sjednici Vijeća. Nakon što nitko od prisutnih nije kandidirao svog kandidata za predsjednika Vijeća (Vijeće je konstituirano izborom predsjednika Vijeća sukladno članku 12. stavku 1. Pravilima Gradske četvrti Sesvete, te članka 3. stavka 2. Poslovnika o radu Vijeća Gradske četvrti Sesvete), spremno smo odlučili preuzeti odgovornost za Sesvete predlaganjem svoje kandidatkinje. Međutim, podršku drugih vijećnika, osim jednog, nismo dobili. Napominjemo da smo i dalje spremni preuzeti odgovornost i voditi naše Sesvete te prijedlog koji smo iznijeli na prošloj sjednici ostavljamo otvorenim, a dr.sc. Ivanu Vladimiru Petric i dalje smatramo najkompetentnijom osobom za vođenje GČ.  


Želimo istaknuti da nam pozicije i funkcije nisu bitne i nikada nam neće biti presudne u radu Vijeća. Kao dokaz tomu pozivamo sve članove Vijeća (posebno one čiji je legitimitet u kumulativu kandidacijske liste bio veći od našeg) da iskažu inicijativu te predlože svog kandidata za predsjednika Vijeća kojeg ćemo i mi podržati kako bi se konačno konstituiralo Vijeće pred kojim je vrlo izazovan rad.


Kvalitetan kandidat koji bez nas prikupi najmanje jednu trećinu glasova svih članova Vijeća, dakle sedam potpisa vijećnika koliko je minimalno potrebno za kandidaturu sukladno članku 15. stavku 1. Poslovnika o radu Vijeća Gradske četvrti Sesvete, dobit će i naša tri glasa podrške na izglasavanju. 


Priliku dajemo svima, ali jasno poručujemo da ni u kakvim potencijalnim trgovinama pozicijama i sličnom nećemo sudjelovati.


Ukoliko se 7. srpnja 2021. godine ne konstituira Vijeće, izgledni su novi izbori. Ne ulazeći u predikciju rezultata na novim izborima u našu korist, želimo istaknuti da su novi izbori financijski vrlo zahtjevni i da u ovim izazovnim vremenima Vijeće mora znati odgovorno ravnati financijskim resursima koje u proračun grada ulažu Zagrepčani. Stoga, molimo sve članove Vijeća za međusobnu uključivost i poštovanje na dobrobit Sesvećana.


Srdačan pozdrav,


Ivana Vladimira Petric, Vinko Batinić i Vladimir Marić, članovi Vijeća



Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 13:48:54

Create Account