Tomašević prihvatio MOSTOve amandmane za povećanje satnice pomoćnicima u nastavi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2021. 13:21:16
Tomašević prihvatio MOSTOve amandmane za povećanje satnice pomoćnicima u nastavi

Foto: MOST

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je da, između ostalih, vladajuća većina prihvaća i amandmane Mosta oko povećanja satnice pomoćnicima u nastavi. 



Satnica će se povećati za gotovo 20%, što konkretno znači da će umjesto dosadašnjih 25 kn, ta satnica od 1. siječnja 2022. iznositi 29,30 kn. To predstavlja veliku pobjedu Mosta, koji sa svojim gradskim zastupnikom Lovrom Markovićem kontinuirano kroz protekla četiri mjeseca radi na tom prijedlogu. Istodobno se nadamo da će to potaknuti vladajući HDZ da na jednak način na nacionalnoj razini podigne satnicu i poboljša uvjete rada pomoćnicima u nastavi na razini cijele Hrvatske. Pomoćnici u nastavi rade iznimno zahtjevan, ali i požrtvovan i predan posao, te zaslužuju da se njihov rad vrednuje na jednak način kao i zaposlenicima na ugovor o radu.


Također, Most Zagreb je spreman podržati gradski proračun političke platforme Možemo! i gradonačelnika Tomaševića, ako oni istovremeno odustanu od zadiranja u socijalne kategorije i revizije mjere roditelj odgojitelj. Davno smo upozorili da postoji preko nekoliko mjesta za uštede, primjerice u gradskim gubitaškim tvrtkama kao što je ZET, a ne zadiranjem u stečena, socijalna prava naših sugrađana. Pozivamo gradonačelnika Tomaševića da se od toga odustane, a mi smo kao znak dobre volje i spremnosti na suradnju spremni podržati novi gradski proračun.



Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 13:48:54

Create Account