Dario Papak, najefikasniji zagrebački košarkaš sinoćnjom se utakmicom oprostio od aktivne košarke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2022. 11:51:25
Dario Papak, najefikasniji zagrebački košarkaš sinoćnjom se utakmicom oprostio od aktivne košarke

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

KK Sesvete priredio je nezaboravan rastanak od svog najboljeg igrača, ubojite jedanaestice, Darija Papka.



Sinoć je to bio u sportskoj dvorani Jelkovec pravi spektakl uz sudjelovanje ikona zagrebačke košarke.  "Kad sam se svojedobno susreo na Kineziološkom fakultetu  s Tomislavom Voukom, današnjim trenerom KK Sesvete pozvao me da dođem u Sesvete, da pokušamo nešto napraviti sa sesvetskom košarkom. I evo me nakon 12 godina završavam aktivnu igračku karijeru, a žao mi je da nisam došao i ranije", rekao je u oproštajnom govoru pred vjernim navijačima sesvetskog košarkaškog kluba, ali i mnogobrojnim košarkaškim dužnosnicima Dario Papak.


Dodao je da je za njegovo igračko umirovljenje najviše zaslužna supruga i njihovo troje male dječice na što su se svi nasmijali, a on joj je na tome zahvalio ipak joj rekavši kako će morati otrpjeti to što će ponekad zaigrati tri na tri. Ali to je, naravno rekreativno, jer aktivni sportaš pogotovo takav kao Papak nikad ne može otići iz svog sporta.


Predsjednik kluba Ivica Granić uručio mu je u prigodnoj svečanosti prije same utakmice posebnu košarkašku loptu koja će ga podsjećati na dane provedene u sesvetskom klubu, uručen mu je i print velikog formata fotografije Darija Papka u njemu svojstvenom okružju, napadačkom skok šutu, te slika, dar Zagrebačkog košarkaškog saveza.


Darijeva supruga s njihovom djecom potom su otkrila umirovljeni sesvetski dres broj 11 - Papak.


Zatim  je odigrana utakmica između All star Zagreba i All star Sesveta, ekipe u kojoj su nastupili igrači Sesveta koji su igrali s Papkom od njegova dolaska u Sesvete do danas. Rezultat ionako nije bio važan, a svi igrači na terenu nosili su broj 11 s natpisom Papak.


Treba svakako reći da je Dario Papak jedan od rijetkih igrača uopće kod nas kojemu je upriličen ovakav oproštaj, a kojega je svojim igranjem i djelovanje u klubu svakako zaslužio.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.9.2022. 12:31:25

Create Account