Ivica Skelin novi izbornik košarkaške reprezentacije

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 16.9.2017. 16:51:55
Ivica Skelin novi izbornik košarkaške reprezentacije

Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

Ivica Skelin  (44)  imenovan je novim izbornikom košarkaške reprezentacije Hrvatske i na toj dužnosti naslijedit će Aleksandra Petrovića kojemu je u dva zadnja mandata bio prvi pomoćnik.


Nakon što su u petak Aleksandar Petrović i  Hrvatski košarkaški savez dogovorili raskid suradnje  Upravni odbor HKS-a imenovao je u subotu  njegovog dosadašnjeg pomoćnika Ivicu Skelina novim izbornikom čija će glavna zadaća biti proći kvalifikacije i odvesti hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Svjetsko košarkaško prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

To neće biti nimalo lak zadatak jer već do 6. listopada treba poslati prijavu od 24 igrača  koji  će konkurirati za kvalifikacijske utakmice protiv Nizozemske, Italije i Rumunjske , a Skelin u tim utakmicama neće moći računati na pomoć igrača iz NBA ali i onih koji nastupaju za klubove iz Eurolige.

Poraz u osmini finala na EuroBasketu u kojem je Hrvatska poražena od  Rusije  sa 78-101 natjerao je čelnike HKS-a na brzu reakciju  i izborničko mjesto povjerilo čovjeku koji je od 2011. godine radio kao pomoćnik Josipu Vrankoviću, Jasminu Repeši i  u dva mandata Aleksandru Petroviću i koji najbolje poznaje potencijalne reprezentativce jer je sa svima njima već radio. 


Skelin će uz izborničku funkciju i dalje obnašati funkciju trenera momčadi Splita s čijom je mladom momčadi u posljednjih nekoliko godina postizao  zapažene rezultate u našoj košarkaškoj ligi.

Novog izbornika na konferenciji za medije predstavili su  predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i  šef Stručnog savjeta Dino Rađa.

"Osim sa Skelinom razgovarali smo i s Antom Nazorom, ali nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav. Skelin poznaje igrače i lakše će mu sve to biti preuzeti na sebe", kazao je Vranković je dok je Rađa naglasio da je ovo nagrada za Skelinov dosadašnji rad.  

"Morali smo reagirati brzo i morali smo krenuti u novom smjeru. Razlog ovakve odluke je činjenica da je Skelin bio s reprezentacijom, bio je pomoćnik, upoznat je sa situacijom, unutra je i vjerujemo kako će se lakše prilagoditi situaciji" rekao je Rađa i naglasio kako će hrvatska košarka morati mijenjati od mlađih kategorija i zato treba posebno paziti na trenere jer oni stvaraju igrače.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2018. 14:06:39

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account