Sveci šokirali Zadar, sinoć srušili prvu ekipu lige!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.2.2020. 12:24:00
Sveci šokirali Zadar, sinoć srušili prvu ekipu lige!

Foto: Sesvete danas, arhiva

Košarkaši Sesveta priredili su veliko iznenađenje srušivši u gostima vodeću momčad Jazine Arbanasi sa 78:80 (42:38).



Veliko iznenađenje s trećom pobjedom u nizu i to baš u Zadru kod vodeće momčadi lige zacijelo nitko nije očekivao. Možda su tek u klubu smatrali da bi pod određenim uvjetima Jazine mogle pasti. I određeni uvjeti su se dogodili. Dario Papak koji gotovo uvijek igra na vrhunskoj razini u nedjelju navečer je imao svoj poseban dan, a obzirom da nije ostao usamljen i da su mu suigrači dali veliku podršku u igri uz maestralno vodstvo s klupe trenera Josipa Bulajića, pobjeda je posve zaslužena. Njome su Sveci dokazali da sada doista mogu pobijediti svakoga.


No, nije tako počelo. Domaćini su otvorili utakmicu uvjerljivo i dobili prvu četvrtinu s 24:16, da bi u slijedećoj gosti zaigrali dinamičnije i osvojili prednost 18:22, no na poluvrijeme se otišlo s plusom za domaće 42:38.


U nastavku dominacija Zadrana i velika razlika u koševima, no to nije nimalo poljuljalo Sesvećane koji u zadnju četvrtinu ulaze s manjkom od 10 koševa, no tada slijedi Harlem show na sesvetski način u režiji Darija Papka i njegovih suigrača. 


Do prvog izjednačenja tri minute prije kraja Sveci su stigli tricama Kosa i Papka. Domaći je vratio prednost na svoju stranu koševima Erslana, no Papak je ponovno bacanjima vratio egal, Jurica jednim bacanjem postavio 77:76, 1:41 do kraja. Nakon dva napada uz promašaje obje ekipe, za goste je ključnu tricu zabio Babić, 39 sekundi prije kraja. Erslan je za domaće izborio prekršaj, zabio samo jedno, a na drugoj strani Babić je izborio prekršaj, prvo promašio, drugo zabio za 78:80. 


Jazine su imale tada šansu, no prvo je Anderson promašio dvicu, a nakon njega Šango i tricu. I počelo je slavlje. Naravno gostiju. Ovom pobjedom košarkaši Sesveta pokazali su da više nitko u ovoj ligi nije nedodirljiv, nanijeli su Zadranima prvi poraz u sezoni na njihovom parketu.


Bila je to do sad najveća pobjeda Sesveta ipak kojom su stigle na 9. mjesto poretka 1. Lige.

A ovako se slavilo nakon pobjede:


Foto: KK Sesvete




KK Sesvete: Martin Jurišić 8, Filip Tušek 3, Dario Papak 32, Philip Babić 12, Karlo Kos 8, Matej Krajačić 2, Paško Filić, Marijan Vlašić, Antonio Mišić 11, Ivan Perković 2,Ivan Piasevoli i Maddred Amir Kamari 2


Trener Josip Bulajić



Rezultati kola:



Poredak:




Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account