Još jedno malonogometno izdanje "Tomislav Židak" održano u Vugrovcu, pobjednik H.I. Mizan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2022. 13:56:32
Još jedno malonogometno izdanje "Tomislav Židak" održano u Vugrovcu, pobjednik H.I. Mizan

Foto: Sesvete danas, Borko Samec i ZIPS

Memorijalni malonogometni turnir "Tomislav Židak" ove je godine okupio 20 momčadi, finale je posjetio i Srebrić uručivši pehar za drugo mjesto.



Dvije su velike osobe iz Vugrovca dosegle zvijezde u svojem djelovanju. Prvi Bernard Bajdo Vukas, najbolji igrač svih vremena s prostora bivše Jugoslavije za čiju je reprezentaciju tada i igrao, te prvo nogometno pero Hrvatske Tomislav Židak, koji je za života više iznimnih napisa posvetio upravo Vukasu. 


Bajdo nije imao tu sreću da zaigra za Dinamo, jer ga tada nisu htjeli, pa je doveden u Hajduk gdje je ispisao nogometnu povijest, a zbog pripadnosti tom klubu, čini se da ga se u Prigorju preolako odriču, no, valjda će doći i to vrijeme da se prepozna njegova rodna grupa i oda mu zaslužena počast. 


No, zato se Tomice Židaka svi koji su ga poznavali, ali i koji su, barem povremeno čitali njegove često polemične i oštre napise, Vugrovčani i općenito Prigorci ne odriču tako lako i nastoje malonogometnim memorijalom očuvati uspomenu na njega. 


Ovo je bilo treće izdanje Židakovog memorijala, s time da je jedne godine bila pauza radi pandemije.  Od 20 momčadi sudionika, turnir je osvojila momčad Mizan Hidroizolacije koja je u finalu pobijedila Corinthians s 2:1.  Treći je bio Leograd.


Za najboljeg golmana turnira proglašen je Ivan Fluka iz pobjedničke momčadi iz koje je i najbolji igrač turnira Ivan Fluka, dok je najbolji strijelac turnira Filip Hranjec iz momčadi Corinthians. Pehare im je uručio legendarni hrvatski malonogometni igrač, Sesvećan Stjepan Štef Pavlic.


Finale je promatrala obitelj Tomislava Židaka, supruga Snježana s kćerima  i unucima Lukasom i Laurom. Upravo su Lukas koji je već pravi nogometaš i mala Lura uručili pobjedničkoj momčadi pehar i novčanu nagradu. S njima u društvu je bio i hrvatska nogometna legenda Zorislav Srebrić koji je uručio pehar za drugo dok je novčanu nagradu uručio Prekvršan Damir Poljak, glavni tajnik i jedan od najvažnijih osoba Hrvatskog rukometnog saveza.


Turnir je organiziralo Športsko društvo Prigorje u ime kojeg je Nenad Lončar izrazio veliku zahvalnost svima koji su pomogli oko organizacije. "Prije svega tu je Jutarnji list i Tomičine kolege koji snažno podržavaju opstanak njegovog memorijala. Također velika zahvala svim donatorima i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguća ova organizacija, no svakako najveća hvala ide obitelji pokojnog Tomice, osobito supruzi Snježani koja dolazi u Vugrovec svake godine i daje snažnu potporu ovom nogometnom spomenu na njenog supruga, velikana hrvatskog nogometnog novinarstva, ali prije svega nama našeg Vugrovčana, našeg Tomice", rekao nam je nakon izvrsno provedenog i organiziranog turnira Lončar.


Dodajmo za kraj za je za snimke natjecanja iz ptičje perspektive zaslužan pilot drona Marijo Spajić iz Zelenih i plavih Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.6.2023. 10:28:55

Create Account