NK Sesvetski Kraljevec organizirao je 21.Školski nogometni turnir

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.6.2024. 8:36:33
NK Sesvetski Kraljevec organizirao je 21.Školski nogometni turnir

Foto: Silvija Lažeta

U organizaciji NK Sesvetski Kraljevec u tom najistočnijem sesvetskom naselju odigran je 21. Školski nogometni turnir.Nastavljajući svoju dugu tradiciju održavanja Školskog turnira, NK Sesvetski Kraljevec je ove godine uspješno organizirao dvadeset prvi Školski turnir na kojem sada već drugu godinu za redom uz OŠ Sesvetski Kraljevec i OŠ Iver sudjeluje i OŠ Sesvetska Sela. Uz mnoštvo gostiju iskazan je i značajan interes medija pa smo ih tako mogli vidjeti u mnogim prilozima ali i na HRT Dobro jutro Hrvatska nekoliko dana uoči turnira. 


Istaknuli su kako su im ostvareni ciljevi željene sinergije djece, razvoja međuškolske suradnje ali i neizbježne popularizacije nogometa kao i stvaranja baze novih mladih nogometaša. Dodaju kako je ovaj turnir jedan od najvećih takvih turnira u zemlji i koliko im je poznato, jedini je turnir takve vrste s dodatnim jedinstvenim propozicijama u Europi u kojem obavezno u ekipi moraju igrati i djevojčice.


NK Sesvetski Kraljevec je tako po dvadeset prvi put bio domaćin velikom broju posjetitelja u kojima su se isticale cijele obitelji s djecom u igri na velikom broju popratnih sadržaja. Gosti su ponovno bili i važni suradnici, državni i sportski dužnosnici. 


Igralo je ukupno 56 ekipa sa 650 dječaka i djevojčica. Odigrano je 8 razrednih i 4 međurazrednih turnira. Podijeljeno je ukupno 144 zlatne, 144 srebrne i 144 brončane medaljice, 32 statuice za najbolje igrače, igračice, vratare i strijelce, po 12 pehara za 1., 2., 3. mjesto ali i za Fair Play. Ukupni pobjednici u konkurenciji osmih razreda su „Šniteri“ iz OŠ Sesvetski Kraljevec.


Mađurazredni pobjednici za 1. i 2. razred su Lavovi iz Ivera, za 3. i 4. razred Vatreni Dekači Sesvetski Kraljevec, za 5. i 6. razred Goblini Sesvetski Kraljevec a za 7. i 8 razrede ponovno Šniteri.


Nagrade su izuzev gostiju - saborskog zastupnika Ante Deura i Dražena Markote u ime IO ZNS-a, dodijelili treneri i voditelji Škole nogometa te Uprava kluba, a program je vodila svestrana trenerica Ivana Car.

Tekst pripremila Silvija Lažeta


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2024. 16:35:24

Create Account