Pobjedom protiv Belišća Sesvete su tri boda bliže plasmanu u viši rang

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2023. 9:39:31
Pobjedom protiv Belišća Sesvete su tri boda bliže plasmanu u viši rang

Foto:

U 20. kolu 2. HNL-a u nedjelju popodne na Radnikovom stadionu pobjeda Sesveta: Sesvete - Belišće 2:0 (2:0).




Posrtanje lidera prvenstva Jadrana iz Ploča u Poreču dan ranije i istog dana neočekivani poraz trećeplasiranog Zrinskog u Krapini dalo je vjetar u leđa sesvetskim nogometašima kojima je trebala pobjeda za približavanje Jadranu na bod i ostajanje u igri za plasman u Prvu nogometnu ligu (drugi rang natjecanja). 


Domaćini su se od početka susreta nametnuli kao bolja momčad, kompaktniji, uigraniji, napadali su i pritiskali prema protivničkom golu. Takva igra dovela je do prvog pogotka. Nakon kornera s desne strane u skoku se najbolje snašao napadač Sesveta Marko Guja koji je u 30. minuti glavom zatresao protivničku mrežu. 


Nastavljaju se napadi Sesvećana i u 41. minuti ponovo ista slika kao iz prethodnog pogotka. Korner s desne strane izvodi Mateo Topić, protivnički igrači zaboravljaju na Ivana Abramovića koji lijepo glavom pogađa u mrežu protivničkog vratara.


S 2:0 odlazi se na odmor, a u nastavku domaćini rutinski odrađuju svoj posao do kraja, s time da je bilo još nekoliko prilika za povećanje rezultata.  

O nadmoći domaćina govori i statistički podatak o posjedu lopte od čak 67%, te udarcima prema golu. Gosti nisu imali niti jedan udarac u okvir vrata, dok su domaćini imali šest od koji su postigli dva pogotka.


U narednom kolu već u petak, 31. ožujka Sesvete također na svom travnjaku dočekuju Dugo Selo. Utakmica se igra od 16,30.





Create Account