Podjelom bodova u Opatiji, Sesvete, na žalost, pred ispadanjem iz lige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2022. 13:27:09
Podjelom bodova u Opatiji, Sesvete, na žalost, pred ispadanjem iz lige

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/arhivska fotografija

Sesvećani su gotovo do zadnjih sekundi imali tri boda, ali sve su uprskali.




Nogometašima Sesveta bila su itekako potrebna tri boda iz utakmice u Opatiji, da se koliko-toliko može nadati ostanku u ligi. Naime, posljednja tri kola Sesvećani igraju s tri najbolje momčadi druge lige i prema do sad prikazanom nogometu, teško da mogu računati na poneki bod. 


Najlošija momčad prvenstva, Opatija, činila se kao, manje-više sigurna mušterija. U početku su obje momčadi krenule oprezno, no, možda je malo više inicijative bilo na strani Sesveta, što je urodilo plodom u 36. minuti. Slobodan udarac s 25 metara izlijeva izveo je Fintić, a u gužvi pred golom Opatije glavni sudac Cestarić vidio je prekršaj, te dosudio najstrožu kaznu. Tom prigodom dodijelio je kapetanu Opatije Mateu Bertošu zbog prigovora drugi žuti karton i pokazao put u svlačionicu. Matija Fintić je sigurnim udarcem s jedanaest metara doveo svoje ekipu u vodstvo.


Dakle od 37. minute Sesvete vode protiv Opatije na Kantridi s pogotkom prednosti i imaju igrača više. Potpuno je nevjerojatno da se u takvoj izrazito povoljnoj situaciji čini strateška pogreška, počinje čuvati rezultat i prepušta inicijativa brojčano slabijim protivnicima. 


Takav nerazuman pristup igri rezultirao je izjednačenjem u gotovo posljednjim trenucima utakmice kad je Dejan Šarac na jedan ubačaj sa strane najviše skočio u kaznenom prostoru gostiju i uputio loptu glavom u mrežu pokraj nemoćnog vratara Sesveta Krkalića. 


S ovim rezultatom, Sesvete najvjerojatnije sele u treću ligu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account