Sesvete deklasirale Zagorca iz Krapine s 4:0

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.10.2022. 9:53:08
Sesvete deklasirale Zagorca iz Krapine s 4:0

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 11. kolu 2 HNL-a Sesvete su pobijedile momčad Zagorca iz Krapine s 4:0 (2:0).



Što se tiče utakmice 11. kola na Radnikovom stadionu između momčadi Sesvete i Zagorec nema se tu što posebno ispričati osim istaknuti rezultat koji je još i premali obzirom na odnos snaga. Vidljivo je da je momčad Sesveta konačno posložena, igra sve bolje i zrela je za plasman u viši rang u 1. HNL-a (drugi rang hrvatskog nogometnog natjecanja). 


Domaći su došli do vodstva već u 11 minuti preko Leona Petrovića. U 33. minuti Mateo Topić popravlja ono što je malo ranije pogriješio kad mu je gostujući vratar Bruči obranio kazneni udarac. U nastavku nastavlja se dominacija nogometaša Sesveta, a svakako im je pomogao  protivnički igrač Chukwu Chikwado Elijah koji je u 67 minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje.  Iskoristili su to u 74.minuti Marin Brigič i u 88. Tin Janušić postigavši još svaki po pogodak.


S druge strane gostima u ovoj sezoni ne ide baš dobro i kad se kaže da im je najbolji igrač utakmice bio golman Bruči koji je Topiću obranio penal, skinuo još nekoliko sigurnih prilika, te omeo Zoricu u postizanju sigurnog pogotka kad je Lindripet izbio loptu s gol linije, onda se zna o kakvoj je neposloženoj momčadi riječ.


U svakom slučaju to ne umanjuje pobjedu domaćih koji su s novih upisanih 3 boda i dalje u vrhu, te s drugog mjesta, bod manje iza Jadrana iz Ploča vrebaju na plasman u viši rang. No do toga ima se igrati još cijela sezona.


U narednom kolu, 5. studenog Sesvećani odlaze u goste u Osijek drugoj momčadi Osijeka.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account