Sesvete s 10 igrača pružile žilav otpor lideru Varaždinu koji ulazi u 1. ligu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2022. 10:57:18
Sesvete s 10 igrača pružile žilav otpor lideru Varaždinu koji ulazi u 1. ligu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 28. kolu 2. HNL-a na Radnikovom stadionu Sesvete Varaždin 2:3 (1:2).



Počelo je jako dobro, nakon prekršaja gostiju u svom šesnaestercu, Lazar Vujanić već u 11. minuti iz jedanaesterca postiže pogodak za 1:0 i vodstvo Sesveta nad ipak jačom i kvalitetnijom momčadi Varaždina koja je praktično jučerašnjoj pobjedom osigurala plasman u hrvatski elitni nogometni rang.


NO, samo minutu nakon vodstva domaćih, Varaždinci izjednačuju preko Leona Belcara. Tko zna kako bi se stvari razvijale da Domagoj Muić ne čini neshvatljivu glupost, te iako je u 35. minuti zbog preoštrog starta zaradio žuti karton, prigovara sucu radi čega mu sudac Tihomir Pejin pokazuje i drugi žuti karton, odnosno crveni, te ostavlja svoje suigrače na cjedilu. 


Iskusni gosti odmah to iskorištavaju, te u 36 minuti Matej Senić postiže pogodak koji pokazuje i naslovna fotografija. Vratar Sesveta Dominik Picak istrčao je na svoju lijevu stativu i ostavio gol prazan što nije bilo teško pogoditi s nekoliko metara. Varaždin vodi 2:1.


U nastavku domaći teškom mukom pokušavaju parirati brojčano nadmoćnijim iskusnim gostima što u 62. minuti rezultira povećanjem vodstva Varaždina na 3:1, pogodak je postigao Fran Brodić.


Ipak dvije minute kasnije neopreznost u obrani gostiju koji su već pomalo počeli slaviti iskorištava Nino Stojanović i smanjuje na 3:2. Za iznenađenje više nije bilo snage.


Tko zna što bi bilo i kako bi se stvari dalje odvijale da 50 minuta Sesvećani nisu morali igrati s igračem manje. 


Protiv najjačeg protivnika u ligi Sesvećani su ovaj put konačno u igri dobro izgledali, čini se da je to donijela i promjena trenera, Polovanca je zamijenio Rajko Vidović, inače ove sezone već četvrti trener na klupi Sesveta i moguće da je upravo taj podatak i najveći uzrok takvog pada kvalitativno vrlo solidne momčadi Sesveta. Ipak, broje se bodovi, a njih Sesvete nema dovoljno za ostanak u ovom rangu.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account