Sesvete u vrlo lošoj utakmici izgubile na domaćem terenu od Kustošije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.4.2022. 10:22:43
Sesvete u vrlo lošoj utakmici izgubile na domaćem terenu od Kustošije

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Utakmica 22. kola 2. HNL-a dviju ekipa s dna poretka pripala je gostima: Sesvete - Kustošija 0:2 (0:1).



Bila je to prilično loša utakmica u kojoj se vidjelo da niti jedna momčad nema povezanu, uigranu ekipu, s puno grešaka i nekih vrlo loših poteza na terenu. U takvoj situaciji bolje su se snašli gosti koji su naizgled više željeli pobjedu. 


Prvi pogodak gosti su postigli u 36. minuti kad je Jurčec u sredini na rubu šesnaesterca primio loptu s lijeva, opalio po golu u golmanom desni donji kut, vratar Sesveta Picak obranivši kratko odbio do odlično postavljenog Šaronje kojem nije bilo teško s pet metara iz lijeva gurnuti loptu u mrežu i to je 1:0. Rezultat je to s kojim se otišlo na odmor, na kojem očito trener Sesveta Polovanec nije uspio posložiti redove, jer se slična slika iz prvog poluvremena prelila i u drugo, s time što su Sesvete izgledale ipak nešto borbenije. 


Rezultat tog stalnog pritiskanja jest prvo nedosuđeni jedanaesterac kad je jednog igrača Kustošije u kaznenom prostoru lopta pogodila u ruku, no sudac Kurtović je ocijenio da je bila ruka uz tijelo, ali tek koju minutu kasnije Martinez prima loptu u sredini, malo ispred linije šesnaesterca, tuče prema golu, a lopta pogađa Šimunića u ruku i nakon kraće rasprave, te konzultacija s linijskim sucem Kurtović konačno pokazuje na jedanaesterac. 


U tim trenucima loptu uzima Montano koji inače izvrsno s velikom sigurnošću izvodi jedanaesterce, te je nekako predodređen za takve situacije, međutim nama izvana neobjašnjivo loptu mu uzima vidno uzrujani Valentić, te nevjerojatno lošim udarcem loptu šalje tri metra iznad gola Jerolimova. 


Nije jasno zašto je uopće Valentić Montanu uzeo loptu, te kako je trener Polovanec dozvolio takvu situaciju kad se zna da uzrujani i nabrijani igrači nikad ne izvode kaznene udarce. 


Promašeni penal dodatno je unio nemir u redove Sesvetskih nogometaša koji više nisu pokazali ništa zanimljivije od igre. Inače, tražili su Sesvećani u još nekoliko navrata kazneni udarac, a najizgledniji je bio početkom drugog poluvremena kada Martinez s lijeve strane prodire u kazneni prostor gostiju i biva očigledno srušen s leđa, ali Kurtović ne misli da se išta nepropisno dogodilo.


NO, Što na terenu nisu učinili domaćini, bez problema su iskoristili gosti. Tek što je ušao u igru Kiš prodire u kazneni prostor domaćih igrača, ruši ga Ivkić i to je kazneni udarac. Kustošija nema problema s time tko izvodi penal, to je hladnokrvni Nikpalj koji efikasno šalje domaćeg vratara u jednu stranu, loptu u drugu i gosti vode s 2:0 što je i konačan rezultat utakmice. 


Obje momčadi i dalje su na dnu, Kustošija unatoč pobjedi ima dob manje od Sesveta, no treća liga kuca na vrata obaju klubova. 


Kad ovakvu lošu momčad nogometaši Sesveta nisu uspjeli dobiti na svom terenu, pitanje je mogu li još koga pobijediti do kraja sezone. Svi se ipak nadamo u neki reset cjelokupne momčadi. U narednom kolu Sesvete gostuju na Bijelom Brdu kod BSK.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account