Šibenik uvjerljivo pobijedio Sesvete na Radnikovom stadionu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.5.2024. 8:28:37
Šibenik uvjerljivo pobijedio Sesvete na Radnikovom stadionu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U utakmici 30. kola SuperSport Prve lige u petak popodne na stadionu sv. Josipa radnika Sesvete - Šibenik 0:4 (0:2).
U utakmici 30. kola Prve nogometne lige nogometaši Šibenika opravdali su ulogu favorita i više nego uvjerljivo porazili Sesvete s četiri pogotka razlike, te se, barem privremeno popeli na vrh prvenstvenog poretka. 


Prvi pogodak gosti su postigli već u petoj minuti susreta kad je kapetan Brigić propustio jednu dugu loptu ali i Ivana Božića koji ga je obišao i izišao sam pred domaćeg vratara kojem je kroz noge poslao loptu u mrežu. Dvije minute nakon toga, iz slobodnog udarca s 18 metara najbolji igrač utakmice Josip Majić pogodio sami gornji desni Žigerov kut za 0:2. Želeći smanjiti do kraja poluvremena  Sesvete su imale kakvu-takvu inicijativu, posjed je bio na strani domaćih ali bez konkretnih prijetnji prema golu protivnika.


U nastavku je Šibenik bio puno opasniji, bliže svom trećem nego Sesvete prvom golu, a on se dogodio u 84. minuti kada je dvostruki strijelac Josip Majić ponovo postigao pogodak iz slobodnog udarca. Lopta je prošla kroz živi zid i domaći golman Karlo Žiger nije imao nikakve šanse obraniti.


 Pobjeda Šibenika bila je već tada sigurna, a do kraja je i povećana, nakon lijepe akcije kad je po lijevoj strani Laća pogodio s 8-9 metara kraj još jednom nemoćnog Žigera. 


Bila je to potpuna dominacija Šibenika i apsolutno zaslužena pobjeda koju ne umanjuje niti činjenica da je Sesvetama nedostalo nekoliko prvotimaca, pa su zaigrali i juniori. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.6.2024. 11:56:49

Create Account