Značajna pobjeda NK Sesveta u Rijeci kod Orijenta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.3.2022. 12:12:23
Značajna pobjeda NK Sesveta u Rijeci kod Orijenta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec-arhiva

U 19. kolu 2. HNL-a NK Sesvete pobijedio u gostima Orijent 1919 s 3:0.



Veliku pobjedu u gostima kod visokoplasiranog Orijenta 1919 ostvarili su u subotnje popodne nogometaši Sesveta. Čak 3 pogotka uhvatili su domaći u svoju mrežu.


Već od prve minute Sesvećani su nabili tempo i natjerali domaće na srljanje u pogreške. Takva igra urodila je plodom. U 14. minuti gosti su izveli prvi udarac iz kuta. Izostala je odlučnija reakcija domaćeg vratara i igrača u crvenim dresovima na prekidu. Drugi pokušaj Dominika Ivkiča s pet metara bio je neobranjiv – 0:1.


Šest minuta kasnije Putnik gubio loptu tamo gdje se to ne smije činiti – nadomak svojeg kaznenog prostora na otvaranju napada. Fatić je zakasnio u pokušaju da “spriječi štetu”, a Tomislav Baltić izašao ispred domaćeg golmana i rutinski odradio ostatak posla. Već u 20. minuti Sesvete vode s 2:0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor.


U nastavku konkretnija i opasnija igra domaćeg sastava, međutim bez konkretnije realizacije. To koriste nogometaši Sesveta i u 64. minuti nakon grube pogreške Orijentove obrane Stojanović prima loptu i velemajstorski prolazi između tri braniča Orijenta i zakucava u mrežu Bogića za 0:3.


Sesvete se ovom pobjedom podiže na ljestvici na kojoj je već bio opasno nisko i sada zauzima sredinu poretka.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account