Gimnastika: Tinu Srbić zlato na preči u Osijeku

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.5.2017. 20:45:57
Gimnastika: Tinu Srbić zlato na preči u Osijeku

Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Tin Srbić osvojio je zlatno odličje na preči u nedjeljnom finalu Žito Challenge kupa u osječkoj dvorani Gradski vrt te tako postao četvrtim hrvatskim gimnastičarom koji se popeo na najvišu stubu pobjedničkog postolja na natjecanju za Svjetski kup u Osijeku.


Srbić je izveo vrlo atraktivnu vježbu bez većih pogrešaka i zaradio ocjenu 14,367 kojom je za samo 34 tisućinke nadmašio do tada vodećeg Nizozemca Barta Deurlooa. Nizozemski se gimnastičar na kraju morao zadovoljiti srebrnim odličjem, dok je bronca pripala Rusu Sergeju Jelcovu (14,100).

Naš 20-godišnji gimnastičar tako je nastavio svoj pobjednički niz koji je započeo prije tjedan dana, kad je slavio na natjecanju istog ranga u Kopru, a ovo mu je sedma medalja na posljednjih osam turnira Svjetskog kupa. Prije Tina od hrvatskih gimnastičara na najviše mjesto pobjedničkog postolja u Osijeku penjali su se Filip Ude (konj s hvataljkama), Tomislav Marković (tlo) i Srbićev klupski kolega i bivši europski prvak na preči Marijo Možnik koji je bio u statusu prve zamjene za finale, jer je u kvalifikacijama imao deveti rezultat.

U nedjelju je u finalu na tlu nastupila najbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek. Za svoju je vježnu dobila ocjenu 12,533 što joj je bilo dovoljno za šesto mjesto. Dvostruku pobjedu odnijele su Brazilke Thais Fidelis dos Santos (13,733) i Flavia Saraiva (13,633), dok je broncu osvojila Ruskinja Lilja Ahaimova (13,500).

Brazilka Thais Fidelis dos Santos u nedjelju je osvojila zlato i na gredi (13,467). U muškom preskoku slavio je Dominikanac Audrys Nin Reyes (14,484), dok je na karikama najbolji bio Brazilac Arthur Zanetti (14,900).


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2022. 13:50:45

Create Account