Još jedna zlatna medalja naše Martine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2021. 10:13:40
Još jedna zlatna medalja naše Martine

Foto: Screenshot HTV

Na 49. Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost 2021. Martina Andrašek je osvojila i drugo zlato.



Nakon subotnje pobjede u disciplini 50. metara leđno kad je poboljšala svoj osobni rekord, sesvetska plivačica Martina Andrašek u nedjelju je pobijedila i u utrci na 100 metara leđno rezultatom 1.01,80, što je blizu njenog osobnog rekorda, no pola sekunde bolja od drugoplasirane također izvrsne plivačice Mihaele Vještice.


Podsjetimo, Martina studira na u Americi na sveučilištu Boise u Idahu, gdje je dobila stipendiju zahvaljujući upravo njenom plivanju i gdje je nastavila tenirati, međutim, zbog pandemije nastava na sveučilištima se odvija on-line, tako da je Martina ada kod svoje kuće u Sesvetama, a kako je u Americi plan nastaviti sveučilišnu nastavu od početka naredne godine u živo, tako se i Martina već lagano priprema za povratak.


Ono što je posebno zanimljivo, početkom pandemije u Americi ukinuta su sva sportska plivanja u bazenima, tako da Martina nije gotovo 8 mjeseci trenirala, a za vrhunske sportaše to je jako, jako loše. Unatoč tome, vratila se na proljeće u Hrvatsku gdje je svojem klubu - Plivačkom klubu Dubrava pomogla na ekipnom prvenstvu Hrvatske gdje su osvojile prvo mjesto. Naime, nakon 8 mjeseci netreniranja već je namjeravala napustiti plivanje, međutim kad je vidjela da i nakon tako duge pauze postiže gotovo iste rezultate kao i ranije, odlučila je, na radost sviju, nastaviti baviti se ovim sportom u kojem u njenoj disciplini, 50 i 100 leđno, trenutno nema bolje u Hrvatskoj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.8.2022. 9:55:32

Create Account