Još jedno priznanje Ivani Arelić, primljena u Sportskom savezu Grada Zagreba zajedno s karatistima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.5.2024. 15:27:08
Još jedno priznanje Ivani Arelić, primljena u Sportskom savezu Grada Zagreba zajedno s karatistima

Foto: Sportski savez Grada Zagreba

Čelnici Sportskog saveza Grada Zagreba primili europske osvajače medalja u karateu i taekwondou.Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u taekwondou jedinu medalju u Grad Zagreb donijela je Sesvećanka Ivana Arelić, članica TK Orion iz Varaždinske 66. Zajedno s njom na primanju su bili i naši već proslavljeni karatisti, Ivan Martinac osvojio je zlato u kategoriji -75 kg, Anđelo Kvesić zlato u kategoriji +84 kg, dok je Ivan Kvesić osvojio broncu u kategoriji -84 kg, kao i , članovi kluba KK ALFA  koji su u parakarateu briljirali, Daniela Topić osvojila je zlato u kategoriji K22, a Stipe Barić srebro u istoj kategoriji.


Foto: TK Orion

Hrvatski sportaši na nedavno održanom Europskom prvenstvu u karateu u Zadru te taekwondou u Beogradu osvojili su sjajnih šest medalja. Kako bi im čestitali te zahvalili za iste, Sportski savez Grada Zagreba organizirao je prijem i sportsko druženje u povodu njihovih najnovijih uspjeha.


Foto: TK Orion

To su prigodom nagrađeni Ivana Arelić i njen trener Dominik Matleković. „Ovo je moja prva velika medalja. Izgubivši polufinale bila sama malo tužna, no kad su se dojmovi slegli i kada sam stala na postolje, ova medalja definitivno je dobila na svojoj težini. Nadam se da je ovo početak nastavka ovakvih rezultata. Ova medalja mi je otvorila put za daljnje nastupe i da dosegnem svoj maksimum,“  istaknula je prilikom uručenja nagrade  Ivana Arelić.


Foto: TK Orion

„Ovo su rezultati koji će ući u povijest taekwondoa, u povijest karatea te sporta općenito. Malo ima europskih prvaka koji su osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje. Sportski savez stoji na raspolaganju svim svojim članovima. Trudimo se primiti sportaše sa svih međunarodnih natjecanja i dati im dodatni motiv za daljnji napredak. Kada se piše o njima, kada ih se vidi i čuje, to je veliki motiv i nagrada za njihov trud i rezultate,“ istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić dok je glavna tajnica Suzana Šop dodala: „Sportaši su oličenje discipline i upornosti, i pokazuju nam kako se kroz trud i predanost mogu doseći visine o kojima se uglavnom samo sanja. Sport nije samo fizička aktivnost, već i put ka mentalnom razvoju i društvenoj povezanosti, te nas inspirira da budemo najbolja verzija sebe.“


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.5.2024. 14:07:50

Create Account