Martina Andrašek obranila dvostruku krunu na plivačkom prvenstvu Hrvatske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.8.2022. 9:55:32
Martina Andrašek obranila dvostruku krunu na plivačkom prvenstvu Hrvatske

Foto: Privatna fotografija

Sesvećanka Martina Andrašek na prvenstvu Hrvatske u plivanju obranila je krunu dvostruke državne prvakinje na 50 i 100 leđno.




Proteklog je vikenda na zagrebačkim Sveticama održano prvenstvo Hrvatske u plivanju. U finalu na 50 i 100 metara leđno, gdje je naša Martina držala titulu državne prvakinje, ponovo je pokazala da je trenutno nedodirljiva u svojoj disciplini 50 i 100 leđno, te osvojila obje utrke.


Uz ove dvije zlatne medalje, još se okitila i s dvije srebrne medalje u štafetnim utrkama svojeg Plivačkog kluba Dubrava.   


Inače, Martina od 2015. godine drži mjesto državne prvakinje u svojoj disciplini u pojedinim dobnim skupinama kako je odrastala. 


Danas 22. godišnja studentica u Americi koja je već po završetku trećeg razreda gimnazije dobila čak 15 ponuda američkih sveučilišta da studira kod njih (i pliva za njih) za njihov račun odnosno dobije američku stipendiju dominira hrvatskim plivanjem disciplini leđni stil 50 i 100. Nakon odmora sa svojom obitelji i prijateljima, Martina 1. rujna leti natrag u Ameriku na početak novog semestra, ali i novog sveučilišta. Sa zapada, preselila je na istok Amerike u državu New York na sveučilište  Bonaventura, blizu slapova Niagare.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.7.2022. 12:47:21

Create Account