Martina Andrašek sjajna na ekipnom plivačkom prvenstvu Hrvatske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2019. 11:39:41
Martina Andrašek sjajna na ekipnom plivačkom prvenstvu Hrvatske

Foto: Pk Dubrava

Martina je kao kapetanica ženske ekipe Plivačkog kluba Dubrava bila izvrsna, a sjajnom drugom mjestu prvenstva od šest članica ekipe pridonijela je  još jedna Sesvećanka Leona Coha.



Proteklog je vikenda u Rijeci održano ekipno plivačko prvenstvo Hrvatske, jedino takvo godišnje plivačko ekipno natjecanje u državi. Martina Andrašek kapetanica je ženskog tima kluba za koji pliva, a to je PK Dubrava. Od 50 hrvatskih sportskih plivačkih klubova, ovdje ih se natjecalo osam najboljih. 


Neprikosnoven vladar hrvatskog plivanja, zagrebačka Mladost bila je i prije natjecanja uvjerljivi favorit natjecanja što je i opravdala, ali za ostala mjesta vladala je velika gužva. Martina je bila upotpunosti neprikosnovena u svojoj disciplini leđno na 100 metara, no, za klub je plivala i druge utrke, primjerice u utrci 4x 100 metara mješovito u kojoj je kao prva plivačica ostvarila i najbolji rezultat utrke, no plivala je i druge discipline. 


Tako je u svih šest individualnih utrka osvajala plasman među prve tri, a čak u pet od tih šest utrka ostvaruje svoj najbolji rezultat (pb). Uz sjajne nastupe njenih kolegica iz ekipe u konačnici ukupno osvajaju drugo mjesto iza Mladosti što donosi veliko slavlje u klubu. 


Dodajmo da je već spomenuta članica ekipe, mlada Sesvećanka Leona Coha, o kojoj će se vjerojatno u budućnosti također mnogo čuti,  isplivala normu za Europsko juniorsko prvenstvo koje će od 24. do 27. kolovoza biti održano u Budimpešti (Mađarska).


Žensku srebrnu ekipu PK Dubrava činile su: 

Martina Andrašek, kapetanica, godište 2000.

Amber Baldani, 2001.

Marija Dodig, 2001.

Leona Coha, 2002.

Iva Hristo, 2004. 

Vanja Vrbanec, 2005.

Trener Igor Berislavić.


Dodajmo da su i plivači Dubrave također postigli veliki uspjeh osvojivši kao i njihove kolegice srebrnu medalju.


Create Account