Novom pobjedom ŠK Vrustun 1252 Vurnovec na korak do 4. lige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.9.2022. 10:50:15
 Novom pobjedom ŠK Vrustun 1252 Vurnovec na korak do 4. lige

Foto: ŠK Vrustun

Novu pobjedu upisali su šahisti Vurnovca pobijedivši u gstima HAŠK: ŠK HAŠK Zagreb - ŠK VRUSTUN 1252. Vurnovec  2,5 : 3,5


Odigrano 6. kolo 5. lige centar, šahisti Vrustuna 1252 iz Vurnovca šestom pobjedom čvrsto  drže prvo mjesto i na korak su do plasmana i 4. ligu gdje im je po kvaliteti i mjesto.


Počelo je sjajno Josip Cirimotić vrlo brzo stiče prednost u kvaliteti i naizgled lako dobiva Slavka Čarapovića i Vrustun vodi s 1:0.

Na prvoj ploči iako je zakasnio na početak Filip Cvitković iako crni preuzima kontrolu, brzo osvaja damu Daliboru Damiću i dokazuje da mu je petoligaška konkurencija preslaba. Vrustun vodi 2:0.


Međutim meč usprkos brzom vodstvu ne izgleda dobro, jer svi ostali su u slabijim pozicijama.  Na šestoj ploči nenaspavan i neraspoložen za igru Mislav Čulo gubi od Šemse Tankovića pa je 1:2


Ivan Kovačić na četvrtoj ploči protiv renomiranog Antu Pejića u potpuno izgubljenoj poziciji ne pazi   na vrijeme pa mu pada zastavica .Domaćin izjednačava na  2:2.


Na drugoj ploči Milan Škorić izlazi kao bolji iz otvaranja ,međutim zatim se situacija mijenja iz  poteza u potez pa dogovara remi sa Mladenom Trempetićem  i rezultat  je izjednačen 2,5 : 2,5.


Na kraju sve ostaje na kapetanu Tomislavu Šabiću koji u više navrata odbija remi od boljeg Mije Kraljevića koji nije uspio realizirati bolju poziciju pa se na kraju raspao i naš kapetan  dobiva partiju, a time i meč te završava pobjedom  Vurnovca 3,5 : 2,5.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account