Orionovac Grga osvojio zlato na prestižnom Croatia openu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2019. 13:32:50
Orionovac Grga osvojio zlato na prestižnom Croatia openu

Foto: TK Orion

Na nedavno održanom najjačem međunarodnom teakwondo turniru u Hrvatskoj, turniru G klase na kojem se natjecalo 900 natjecatelja iz cijeloga svijeta, pa su se u Domu Sportova tako našla i neka od najvećih imena u taekwondo sportu, osvajači olimpijskih medalja, a Grga Dugac je u svojoj kategoriji osovjio zlatnu medalju.



Orion je nastupio sa troje natjecatelja: Dora Crnac, kadetkinja -44kg, Adrijan Jandroković, junior -59kg i Grga Dugac, kadet -61kg.


Nakon što su svo troje prošli prva kola svladavši predstavnike iz Njemačke, Češke i Italije, Dora i Adrijan u drugom kolu, ujedno borbama za medalju završavaju porazima od vrlo dobrih protivnika, predstavnice Srbije i predstavnika Kanade.


Grga je svojom pobjedom osigurao medalju, a nakon toga u polufinalu pobjeđuje predstavnika BiH, da bi potom u finalu pobijedio predstavnika iz Karlovca koji je ove godine u Grginoj kategoriji nastupao na Europskom prvenstvu. Uvjerljivi Grga je sa samo 13 godina pokazao zavidnu zrelost i osvaja zlatnu medalju na ovom prestižnom turniru koji mu je ujedno i prvi turnir G klase na kojemu nastupa. 


Naša najbolja natjecateljica Ivana Arelić ovoga puta nije nastupila radi osobnih razloga te nastavlja sa pripremama za svoju prvu seniorsku godinu.


"Na turniru su kao pomoćnici organizatoru- Hrvatskom i Zagrebačkom taekwondo savezu bili naši članovi Mia Jurišić, Lovro Klišanin i Fabian Barišić, dok je kao sudac sudjelovao naš Ivan Penava", izjavila je trenerica kluba Jelena Vukas dodajući da i ova Grgina medalja zorno govori o vrlo dobrom radu u klubu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account