Orionovci imaju 5 prvaka Zagreba i još 8 drugih medalja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2020. 17:14:35
Orionovci imaju 5 prvaka Zagreba i još 8 drugih medalja

Foto: TKD Klub Orion

Taekwondo klub Orion iz Sesveta sudjelovao je na Prvenstvu Zagreba s 18 članova koji su osvojili 13 medalja. Imamo čak 5 prvaka Zagreba, 3 viceprvaka i 5 bronci! 



Proteklog je vikenda gradonačelnik Milan Bandić otvorio u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" Prvenstvo Grada Zagreba 2020. u taekwondo-u. U disciplinama sportske borbe i forme na sedam borilišta nastupilo je 520 kadeta, juniora i seniora iz 31 zagrebačkog kluba. Među natjecateljima su bili i članovi hrvatske taekwondo reprezentacije.


Prvaci Zagreba su sestre Jurišić, brat i sestra Jandroković i Grga Dugac. Medalje su Orionovci osvojili u svim uzrastima,  a po prvi puta kao seniorka na prvenstvu Zagreba nastupila je Ivana Arelić (prošlogodišnja juniorska prvakinja). Ivana je u prvom kolu odmah imala okršaj sa favoritkinjom, dugogodišnjom seniorskom reprezentativkom i zaustavljena je rezultatom 7:6. Bod za pobjedu protivnica joj je zadala u zadnjim sekundama meča.


PRVACI ZAGREBA:

Mia Jurišić, kadetkinja -55kg

Nika Jandroković, kadetkinja -41kg

Petra Jurišić, mlađa kadetkinja -27kg

Adrijan Jandroković, junior -63kg

Grga Dugac, kadet -61kg


VICEPRVACI ZAGREBA:

Stela Spajić, kadetkinja -33kg

Leona Ćutić, mlađa kadetkinja -39kg

Antonio Jendruša, mlađi kadet -27kg


BRONČANI:

Ivana Arelić, seniorka -62kg

Nika Celinić, juniorka -59kg

Marko Lovrić, mlađi kadet -33kg

Frane Stankić, mlađi kadet -36kg

Valentino Jendruša, mlađi kadet -47kg


"Najboljim juniorom cijeloga turnira proglašen je Adrijan Jandroković koji nam je priuštio tri napete borbe u kojima je postigao visokih 75 poena. Kadetkinje su ekipno zauzele drugo mjesto, a veseli nas i naslov viceprvaka jednog od najmlađih sudionika prvenstva Zagreba,  našeg Antonia Jendruše koji je u prošloj godini bio najbolji limač Oriona", kazala je predsjednica i trenerica kluba Jelena Vukas.


Bio je to odličan i obećavajući početak sezone za Orion.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account