Osvajačicu bronce na EP u taekwondou svečano dočekali u njenom sesvetskom klubu: Ivana je naša najsjajnija zvijezda!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2024. 9:41:18
Osvajačicu bronce na EP u taekwondou svečano dočekali u njenom sesvetskom klubu: Ivana je naša najsjajnija zvijezda!

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Taekwondo klub Orion priredio je sinoć svojoj članici i državnoj reprezentativki Ivani Arelić, osvajačici brončane medalje za Hrvatsku svečani prijem na kojem su najushićeniji bili mali i male članice kluba.

Ivana Arelić od najmlađih nogu u sesvetskom Orionu nagovještavala je da bi, kad stasa, mogla igrati veliku rolu u hrvatskom taekwondou. Nizala je uspjehe i mnoge pobjede, prvo na domaćem terenu, a kasnije i na međunarodnim natjecanjima. Osjećalo se da je sposobna za nešto veliko i to se upravo dogodilo u nedjelju, posljednjeg dana Europskog prvenstva u Beogradu, osvojila je brončanu medalju. I tu ne misli stati, no, o tom potom. Sada treba uživati u ovom trenutku, trenutku slave, jer osvajanje medalje na ovakvim jakim natjecanjima neminovno za sobom povlači i sportsku slavu. 


Kako su sportaši borilačkih vještina psihološki vrlo stabilne osobe vjerujemo da će se znati s time nositi, no, oduševljenje dočekom koji joj je sinoć priredio njezin klub i njezine kolegice i kolege od najmanjih, preko svih uzrasta do trenera i roditelja nije mogla kriti. Na pitanje kako je doživjela prvenstvo rekla nam je da je puno radila i stoga se nadala nekakvom dobrom rezultatu i jako je zadovoljna ovom medaljom.


"Ma u polufinalu "naletjela" sam na Iranku, jednu od najboljih svjetskih borkinja s obiljem medalja, a koja je na ovo europsko prvenstvo došla kao izbjeglica i nastupa za Bugarsku. Dosta je nezgodna, visoka. No i tu sam borbu izgubila vrlo tijesno, za jedan bod. Već sam u borbi prije te osigurala medalju protiv Makedonke, borba je bila napeta, ali osjećala sam da sam ja ta i dobila sam ju", rekla nam je na dočeku Ivana dodavši da joj je to prva velika medalja. "Da, probila sam taj led i nadam se da će u budućnosti biti još takvih uspjeha", zaključila je Ivana, a mi se svi nadamo da će ovakvih proslava u budućnosti biti još. 


A bit će ih sigurno, jer ima Orion još zvijezda i potencijalnih prvaka, primjerice, Marko Gračak je na nedavnom para taekwondo Europskom prvenstvu osvojio 5. mjesto gdje je u borbi za medalju izgubio od Koreanca (Europsko para taekwondo prvenstvo je otvorenog tipa), kasnijeg osvajača zlatne medalje, tako da bi budućnost za ovaj sesvetski klub i njegove borce mogla biti jako svijetla, a to govori još nešto, da se u klubu odlično radi, te se još od najmlađih naraštaja djeca pravilno pripremaju prvo za sportski život, a potom će jednog dana netko od njih sigurno iskočiti u novu zvijezdu.  Kao što je u svijetu poznat Route 66, tako je u Sesvetama sve poznatija adresa Varaždinska 66, gdje se upravo rađaju novi, budući hrvatski taekwondo šampioni. 

Dodajmo da je iz Oriona na prvenstvu kao sudac sudjelovao i Ivan Penava, što je također dodatno veliko priznanje radu kluba.


A što se tiče Ivane, za sada smo doznali da  se priprema primanje u Vijeću gradske četvrti, a potom vjerojatno i za sve zagrebačke reprezentativce kod gradonačelnika. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.5.2024. 15:27:08

Create Account