Sesvećan Lovro Maslov srebrni na Europskom prvenstvu mladih karatista, ukupno Hrvatska osvojila 7 medalja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.2.2023. 13:48:18
Sesvećan Lovro Maslov srebrni na Europskom prvenstvu mladih karatista, ukupno Hrvatska osvojila 7 medalja

Foto: KK Ipon

U ciparskoj Larnaci održava se Europsko prvenstvo  za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem  su Hrvati osvojili 7 medalja.



Završen je posljednji dan Europskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaci. Od devet nastupa za odličja, hrvatski karatisti osvojili su ih sedam, dva srebra i pet bronci. Najuspješniji su bili kadet Lovro Maslov (-52) i mlađa seniorka Ema Sgardelli (-50) koji su osvojili srebrne medalje. 


Lovro se u finalu borio protiv Belgijanca Matta Rombeuxa koji ga je pobijedio s minimalnom razlikom (1:0), dok je bolja od vrlo aktivne Eme bila Francuskinja Assma Charif (4:2). Lovro je ovime osvojio prvu europsku medalju, dok je Emi ovo drugo pojedinačno europsko srebro. Uz Lovru Maslova na  Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaci za Hrvatsku reprezentaciju kao članovi karate kluba Ipon iz Novog Jelkovca nastupili su Lana Kockarević koja je zauzela 7. mjesto, Mirta Lovrić i Magdalena Vajda 9. mjesto u svojim kategorijama, a uspješne nastupe obilježili su Aleksandar Kalabić i Karlo Panić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.9.2022. 16:41:34

Create Account