Sesvećanin Vedran Selak treći u Hrvatskoj u gađanju velikim kalibrom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.9.2019. 18:58:38
Sesvećanin Vedran Selak treći u Hrvatskoj u gađanju velikim kalibrom

Foto: Vedran Selak, privatni album

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju velikim kalibrima za seniore Sesvećanin Vedran Selak osvojio je brončanu medalju.



Vedran Selak član je Streljačkog društva Čazmatrans iz Čazme, a na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovalo je u disciplini puška veliki kalibar 7,9 mm ležeći stav na 100 m ukupno 8 društava.


Nakon ostvarene norme na županijskim prvenstvima, 22 strijelca imalo je pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske u gađanju puškom VK (velikog kalibra) 7,9mm koje je održano u Osijeku na strelištu Pampas proteklog vikenda, 21. i 22. rujna.


Natjecanje se sastoji od probnog dijela gađanja, matcha u kojem se puca 20 metaka, te od finalnog dijela gađanja na kojem nastupa 8 prvoplasiranih natjecatelja.


Nakon otpucanih 177 krugova u matchu Selak je završio na petom mjestu i ušao u finale. U finalnom dijelu gađanja, na kojem je nastupilo 8 strijelaca, pogodio je 81 krug i zauzeo treće mjesto s ukupnih 258 krugova. Prvoplasirani Damir Šetinc imao je 263, a drugoplasirani Željko Milas 260 krugova.


Ekipno je SD Čazmatrans završio na 4. mjestu s istim brojem bodova kao i trećeplasirani SK „Karlovac“, ali zbog boljeg rezultata u zadnjoj seriji u matchu SK „Karlovac“ je u prednosti.




Create Account