ŠK Vrustun vjerojatni prvak i odlazi u viši rang

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.10.2019. 22:11:23
ŠK Vrustun vjerojatni prvak i odlazi u viši rang

Foto: ŠK Vrustun

Nova pobjeda šahista iz Vurnovca: ŠK HAŠK - ŠK VRUSTUN 1252. 2,5:3,5  


O najnovijoj pobjedi šahista Vrustuna 1252 izvještava kapetan kluba Damir Obad:


Pred ostvarenjem je cilj koji smo si nekako zadali kod osnivanja kluba - kroz tri-četiri godine ući u viši rang kod seniora   u konkurenciji open, jer u tim šahovskim ligama nastupaju svi u dobi od 6 do 96, žene, muškarci, djeca, veterani, invalidi...


Dakle, igrali smo protiv ekipe HAŠK-a u gostima na zagrebačkoj Peščenici. Pobjeda i uzimanje dva meč boda bi nam  osigurali kolo prije kraja najmanje drugu poziciju na kraju koja vodi u četvrtu ligu. Remi bi pak još ostavio teoretsku   mogućnost našoj pratnji, da nas dvije ekipe preteknu u zadnjem kolu pa da opet ostanemo kratkih rukava.


U meč smo ušli izrazito oslabljeni neigranjem Milana Škorića i Ivana Kovačića koji su imali neodgodive obaveze. Milanu je ovo prvi izostanak ikad, ali baš je pao u ovaj po nas važan trenutak. Tako je na prvoj ploči zaigrao Goran Radić i postao  tek treći igrač koji je na najvišoj ploči nastupio za našu seniorsku ekipu. 


Meč je počeo jako loše po nas jer na trećoj ploči Tomislav Šabić neočekivano gubi previdom. 1-0 za HASK. U svim   raspletima prije meča smo računali na bod od njega.

Na četvrtoj ploči ja /Damir Obad/, pobjedom brzo vraćam stvari na početak, 1-1 

Na prvoj kod Gorana Radiča je remi pozicija pa me on pita može li ponuditi protivniku remi. 

Na drugoj kod Tome Martinuša je još nejasno iako se čini da je Tomo bar malo bolji.

Na petoj je Miro Kezerić očito bolji no kako je materijal reduciran pitanje je hoće li to biti dosta za pobjedu.

Zato osmjeh na lice izvlači Josip Cirimotić na šestoj jer ima figuru za dva pješaka i dobru aktivnu poziciju.


Odgovaram Goranu da može remizirati jer računam da nećemo izgubiti nigdje, a Josip bi trebao dobiti. To zna i njegov  protivnik iskusni nacionalni majstor Vladimir Frank pa odbija Goranovu ponudu i igra riskantno na pobjedu, što Goran kažnjava.

Iznenada i Goran i Tomo na prve dvije dolaze u dobivene pozicije i pred pobjedama su. Miro sve drži pod kontrolom ali dug je put do pobjede ukoliko ga ima.  Josip grubo griješi, ostavlja figuru i sad je potpuno izgubljen. Goran dobiva, ubrzo i Tomo i 3 boda i minimalno neriješen rezultat je tu. 1-2 i 1-3


Miro teško da može izgubiti, no remi nam je dosta, kao kapetan sugeriram mu da ponudi remi. Miro to i čini, a njegov    protivnik Ratimir Portada prihvaća te smo mi osigurali dva meč boda koja nam jamče vjerojatni ulazak u 4. ligu. 1,5-3,5. Josip gubi, no to ne mijenja ništa bitno. 2,5-3,5.


Sljedeću nedjelju 27.10. je na rasporedu zadnje 9 kolo u kojem nam treba pobjeda pa da ostanemo prvi te bez obzira na  druge rezultate, podignemo pehar osvajača 5.lige Centar za 2019.godinu i plasiramo se u 4 ligu gdje objektivno i pripadamo.

Četvrtoligaši vidimo se dogodine.




Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account