Tomislav Šabć i Damir Obad odlični na "3. Memorijalu Marko Damjanović"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2019. 9:43:06
Tomislav Šabć i Damir Obad odlični na "3. Memorijalu Marko Damjanović"

Foto: ŠK Vrustun

Igrači ŠK VRUSTUN 1252. Vurnovec  Tomislav Šabić i Damir Obad odlično su igrali na "3. Memorijalu  Marko Damjanović".



Na kraju je Tomislav sa 6 osvojenih bodova osvojio odlično 8 mjesto a Damir s 5,5 osvojenih  bodova uz jednu odigranu partiju manje na 14. mjestu od 77 igrača koji su igrali memorijal. 


Pobijedio je IM Branko Rogulj sa 7,5 osvojenih bodova iz 9 partija. Igralo se 90 min ++15min nakon 40 poteza.Sastav turnira je bio poprilično jak, nastupio je ukupno 77 igrača, od toga jedan velemajstor, 2 internacionalna majstora,   4 majstora, te čak 24 majstorska kandidata i 17  prvokategornika.


Tomislav je igrao fantastično i postigao odličan rezultat - 9. mjesto sa 6 bodova. Tomislav je turnir započeo   podvigom, pobijedivši intermajstora Milana Mrđu. Uslijedio je poraz od majstorskog kandidata Tonija Vujčića.    Čini se da je tek tada Tomislav ušao u formu i nanizao je pobjede nad mk Ivom Kinezom i majstorom   Vladimirom Frankom. U petom kolu remizirao je s velemajstorom Mišom Cebalom, nekadašnjim hrvatskim    reprezentativcem. U šestom kolu je nesretno izgubio od mlađahnog Luke Karlušića, odbivši remi. Slijedila je  pobjeda nad mk Alenom Ognjačevićem i remi s novim mladcem Dujom  Alfirevićem podučen prijašnjim  iskustvom.  U zadnjem kolu Tomislava je čekao FIDE majstor Luka Lasić, protiv koga je Tomislav bio veliki    autsajder. Luka Lasić voli čvrste mirne pozicije, takvu je i stvorio, ali naš igrač ga je i tu na njegovom terenu  uspio savladati.Tomislav je tako završio na 9. mjestu, no važnije od toga je da je osvojio 69 ELO bodova.


Zbog ranijih obaveza Damir je pauzirao jedno kolo, tako da je odigrao samo 8 partija. Ostvario je 4 pobjede, 3 remija i jedan poraz od prvog nositelja i osvajača turnira intermajstora Branka Rogulja. Tih 5,5 bodova bilo mu je dovoljno za također odlično 14. mjesto i  10 bodova ELO rejtinga  .



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account