Vrustun remizirao s Teslom, još je bod bliži ulasku u viši rang

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2022. 16:03:24
Vrustun remizirao s Teslom, još je bod bliži ulasku u viši rang

Foto: ŠK Vrustun 1252

U 7. kolu 5. Šahovske lige u Zagrebu ŠK Ericsson Tesla - ŠK Vrustun 1252 Vurnovec 3:3


Sedmo kolo donijelo je Vurnovčanima dugo očekivani susret protiv na papiru najjače ekipe. Ericsson je pun prekaljenih igrača kojima jedino godine nisu saveznik.  Ericssonu je trebala pobjeda da ostane u utrci za drugo mjesto i oni su također kao i Vurnovčani došli u najjačem sastavu.


Na drugoj ploči Milan Škorić dobiva Ivana Dadića i Vrustun vodi 1:0. 

Na trećoj ploči Tomislav Šabić igra s crnima protiv Zdravka Margitića i gubi pa je 1:1

Na šestoj ploči Fabijan Filajdić s bijelima bori se za remi protiv Hazima Hodžića koji u završnici pobjeđuje pa je 2:1 za Ericsson.


Na prvoj ploči stari poznanici Vlado Heged i Filip Cvitković. Filip s crnima rano osvaja jednog pješaka pa uskoro još jednog i rutinski realizira završnicu teških figura za 2:2. Ako je Filip najuspješniji igrač lige na prvoj ploči onda je jasno da je i najbolji igrač lige.       


Na  petoj Miroslav Kezerić protiv  Damira Kovačića ulazi završnicu s tri lake figure ali i dva pješaka više. U završnici Kezerić donosi Vrustunu cijeli bod za 3:2!


Naš Ivan Kovačić je u jednom trenutku imao 45 minuta na satu nasuprot Iliću koji ima 2 minute. Dragocjen resurs u složenoj završnici, međutim Kovačić u isto vrijeme odigrava loše i nemilice troši vrijeme. Na kraju mora dati figuru za slobodnjaka a u izgubljenoj završnici mu curi vrijeme pa mu pada zastavica za konačnih 3:3. 


"Uzbudljiv meč završava miroljubivim rezultatom. Moglo je završiti i pobjedom ali i porazom. Nama je bod vrijedan a domaćina izbacuje iz utrke za IV ligom", izjavio je kapetan Vurnovčana Tomislav Šabić.

 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account