Žankarlo Krnjak treći na šahovskom turniru u Varaždinskim Toplicama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2019. 11:22:20
Žankarlo  Krnjak treći na šahovskom turniru u Varaždinskim Toplicama

Foto: Marijan Dolčić

Odličan nastup je imao Žankarlo Krnjak koji je osvojio 5,5 bodova i zauzeo sjajno treće mjesto na šahovskom turniru održanom proteklog vikenda u varaždinskim Toplicama.



Treba napomenuti da je remizirao sa prvoplasiranim Jakom Kocarom i pobjedio drugoplasiranog Damiana Vučenovića, ali od boljeg plasmana odvukao ga je nesretni poraz u 4. kolu od Frana Krste Pilića u dobivenoj ili lagano remi poziciji gdje je  doslovce stavio damu na tučeno polje i počastio protivnika. I Dilan Krnjak je poslije katastrofalnog prvog dana proigrao i osvojio 5 bodova te zauzeo 8 mjesto.


Na jednom od najvećih šahovskih kadetskih turnira u Hrvatskoj koji se održava svake godine u svibnju u Varaždinskim Toplicama nastupilo je i sedmero kadeta ŠK Vrustun. Radi se o dva turnira A turnir na kojem imaju pravo nastupa igrači do 16 godina i B turnir na kojem nastupaju kadeti do 12 godina. Oni ponajbolji mlađi od 12 godina ipak zaigraju na A turniru. A turnir se igrao u 8 kola, prva tri kola u petak ubrzano na kraći tempo  15+15, pa zatim u subotu i nedjelju preostalih 5 kola na 60+30 standardni šah.


Na tom turniru nastupila su 33 igrača, od čega četvorica Vurnovčana. Iz prve ekipe nastupila su braća Dilan i Žankarlo Krnjak, iz druge ekipe Borna Rezo te početnik u klubu Andrija Mađer koji tek ulazi u šah. Objektivno Borna i Andrija su 13-godišnjaci i za njih bi bio primjereniji B turnir za koji su malo prestari, no vodstvo kluba ipak je odlučilo da igraju i skupljaju iskustvo.


Na B turniru nastupilo je 45 igrača na kojem Vurnovčani nisu imali jake adute jer Len Radić i Petar Dijanić iz B ekipe nisu mogli nastupiti zbog obiteljskih obaveza.


U godištima 2007. i 2008. smo ionako jako tanki pa su naše boje branili mlađahni početnici redom 2010. i 2011. godište  Josip i Ivan Popović te Marko Lončar. Oni su dosad od ozbiljnijih turnira nastupili samo na Prvenstvu Zagreba do 9 godina, pa je i za njih ovo bila jedna stuba više. Oni su igrali ukupno 7 kola, sva na tempo 30+30. Marko Lončar i Josip Popović skupili su po 2 boda, Ivan Popović bod i pol. Dečki su skupili iskustvo u starijoj i jačoj  konkurenciji. Posebno je lijepih trenutaka imao Marko Lončar koji je u 1 kolu dobio Filipa Apostolovskogi sve u svemu možemo biti zadovoljni, a hvala roditeljima koji su uskočili i pomogli da naši igrači odigraju trodnevni jaki turnir.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account