Dumenčić ponovo predvodio Sesvećane do vrlo značajne pobjede

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.11.2021. 9:52:33
Dumenčić ponovo predvodio Sesvećane do vrlo značajne pobjede

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Sesveta sinoć su u Jelkovcu ostvarili jako važnu pobjedu protiv izravnih konkurenata za ulazak u Ligu za prvaka.



U 11. kolu Paket 24 Premijer lige rukometaši Sesveta su u sportskoj dvorani Jelkovec pobijedili Moslavinu, izravnog konkurenta za ulazak u Ligu za prvaka, te time gotovo pa osigurali nastavak natjecanja u elitnom rangu hrvatskog rukometa.


Sam početak i cijelo prvo poluvrijeme bilo je daleko bolje za domaćine od nastavka. Momci Silvija Ivandije u tim su trenucima igrali lepršavo, poletno, ali čvrsto u obrani i efikasno u napadu. Pred sam kraj poluvremena imali su pet pogodaka razlike, no na odmor se otišlo rezultatom 18:14.


I u nastavku ista priča, domaći nastavljaju svojom igrom, pritišću, postižu pogotke, u 37. minuti imaju +6 i mnogi su već vidjeli završetak utakmice s velikom razlikom u korist Sesveta. No tada se počinje događati promjena, kao da potežu ručnu, a gosti počinju igrati točnije i preciznije, te polako smanjuju rezultat. Svakako im je u tome pomogla duboka obrana 4-2 na koju Sesvećani nisu imali odgovor, nisu znali iskoristiti puno praznog prostora koji su u tim trenucima ostavljali gosti iza svojih leđa, te su značajno otupjeli sesvetske napade, kada igrači počinju raditi neshvatljive tehničke pogreške. 


Rezultat se topi, na samom kraju gosti smanjuju na dva, zatim na jedan razlike, da bi u posljednjoj minuti Davor Gavrić uspio postići pobjedonosni pogodak. Ostalo je još samo 6 sekundi, gosti izvode brzi centar, domaći  neshvatljivo dekoncentrirani, slave umjesto da igraju, te u tih 6 sekundi Kligl sa zvukom sirene postiže pogodak za minimalan poraz, ali pobjeda Sesveta je ipak tu!


Najbolji strijelac, ali i igrač utakmice ponovo je bio Ivan Dumenčić koji je razigravao i postizao pogotke, ukupno njih 8, a svoj doprinos dao je i razigrani Darko Krndelj sa 7 pogodaka. 

Sesvećani gotovo sigurno ovom pobjedom odlaze u Ligu za prvaka, a gosti kod kojih  je najefikasniji s 8 pogodaka bio Filip Vučelić i solidan na golu do prošle sezone prvi sesvetski vratar Matea Mudrinjak nastavit će u drugom dijelu sezone igrali Ligu za opstanak.


Izjave:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Možemo biti zadovoljni samo bodovima, ne i utakmicom. Prvo poluvrijeme smo još nekako držali pod kontrolom, no u drugom poluvremenu uvukao nam se nekakav nepotrebni strah u šutiranje u kretanje, na treningu to jako dobro djeluje, ali u utakmici nam to nekako ne ide od ruke, kao da nas uhvati neki grč, pa tako u desetak minuta napravimo neke nevjerojatne greške. Nismo pokupili masu odbijenih lopti niti. Takve neke sitnice vratile su nas natrag, a Moslavinu u igru. Ono s čime sam posebno bio nezadovoljan su tolika isključenja koje smo danas dobili. Tolika isključenja ne smijemo raditi na utakmici, jer sami sebe dovodimo u probleme deficita na terenu. Nismo to dobro odradili, Kutina je to dobro iskoristila, ali, eto bodovi su tu.

U nedjelju igramo s Dubrovnikom, gdje ne nadamo novim bodovima i s ova dva boda trebalo bi biti dovoljno da uđemo u Ligu za prvaka.


Davor Gavrić, igrač MRK Sesvete


Neočekivano tvrda utakmica,  obično na domaćem terenu to radimo puno lakše, ali eto, ne znam što je to u zadnje vrijeme, nikako da povežemo obranu i napad, te da se odvojimo od protivnika i da se ne moramo brinuti za rezultat, nego da možemo igrati opušteno. Nismo to uspjeli, imamo dobre golmane, ali primili smo 32 gola što se ne smije događati. U napadu je bilo solidno, Duma i Keva su povukli kad je trebalo, ali u cijelosti nije bilo dobro, trebamo puno vježbati, biti pokretljiviji u obrani i bolje iskombinirati s golmanima da bi to ličilo na nešto, ali evo hvala Bogu uspjeli smo izvući dva boda i sutra je Dubrovnik.


Da postigao sam posljednji pogodak, ali da nisam ja netko drugi bi, nismo mi mogli ovo izgubiti, jer znali smo što nam znači pobjeda za ligu za prvaka, bila je kod mene lopta, postigao sam gol i to je to.



Hrvoje Cikoja, trener RK Moslavina

Dečkima sam prije utakmice rekao da moramo biti strpljivi, dosadni, uporni i opušteni i gotovo smo uspjeli uloviti rezultat. Morali smo biti stalno blizu egala ako hoćemo nešto na kraju napraviti, tako smo se držali cijelu utakmicu i onda smo na kraju možda s ovom dubokom obranom 4-2 iznenadili gdje su oni izgubili nekoliko lopti, naš golman obranio i eto dođe utakmica u neriješeno. Čestitke mojim dečkima na odličnom pristupu i idemo se dalje spremati za nadolazeće utakmice.

Nakon ovog poraza teško da smo više u utrci za Ligu za prvaka, realno je da ćemo u Ligu za opstanak i gledamo da što više bodova prenesemo u drugi dio natjecanja.



Sesvete: Filip Perić 4/18, Stipe Purić 6/22; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 7 (3), Josip Topić 1, Zlatko Raužan 1, Eugen Josip Žaja, Danijel Papić 2, Leon Strbad 2, Ivan Dumenčić 8 (1), Daniel Vusić 5, Mislav Šuker 1, Krešimir Krešić 4, Davor Gavrić 2, David Štrković i Nikola Finek 2


Trener: Silvio Ivandija





Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account